Ostali sportovi

Bošković napada medalju na Olimpijskim igrama mladih

Dvanaest dana je prošlo od kada je Bojan Bošković nosio crnogorsku zastavu na otvaranju III Olimpijskih igara za mlade u Buenos Ajresu, toliko je naš karatista čekao da nastupi na ovom takmičenju.

I konačno je stigao taj posljednji dan Igara, a Bošković će danas od 14 sati po našem vremenu krenutu ka istoriji, kao prvoj medalji za Crnu Goru sa ovog takmičenja.

Žrijeb je odlučio da našem karatisti u glavnom gradu Argentine rivali budu Kventin Mahuden iz Belgije, Robert Širojan iz Ukrajine i Italijan Rozario Ruđero.

“Očekujem kvalitetno takmičenje kao i da ću ga veoma dobro odraditi. U grupi sam sa izuzetnim borcima, ali daću sve od sebe da napravim što bolji rezultat”, poručio je Bošković iz Buenos Ajresa.

Da Bošković ima realne šanse da stigne do medalje govori i to što je aktuelni kadetski prvak svijeta i juniorski vicešampion Evrope.

Na Igrama u Buenos Ajresu Crna Gora je imala još jednog predstavnika strijelac Miljan Dević u singlu u disciplini 10 m puška zauzeo je 11. mjesto, dok je u miks takmičenju stigao do osmine finala.

Send this to a friend