Ostali sportovi

Bošković zadovoljan srebrom, za Rakovića on je prvak

Crnogorski karatista Bojan Bošković zadovoljan je srebrnom medaljom osvojenom na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Sočiju.

Junior Omladinca u finalnom meču kategorije do 68 kilograma poražen je od Francuza Kilijana Siza.

Bošković je aktuelni svjetski prvak u kadetskoj konkurenciji, a odličje iz Rusije nova je potvrda njegovog ogromnog potencijala.

“Zadovoljan sam kako sam odradio šampionat. Imao sam šest mečeva i svaki je bio izuzetno težak. Šampionat u Sočiju bilo je moje prvo veliko takmičenje u juniorskoj konkurenciji i medalja iz tog razloga dobija na težini. Medalja će mi donijeti nove bodove na WKF rang listi. Veliko hvala mojoj porodici, Karate klubu Omladinac i treneru Žarku Rakoviću i selektoru Slobodanu Vlahoviću”, kazao je Bošković agenciji MINA.

Trener Omladinca Žarko Raković smatra da je Bojan zaslužio zlato.

“Francuzu je dosuđen prvi poen u akciji, koja je po mom i mišljenju publike bila Boškovićeva. Sustigao je poen razliku, ali nije bilo dovoljno vremena. Bio je to njegov prvi nastup u juniorima i imao je izrazito teške protivnike. U drugom kolu eliminisao je vicešampiona svijeta, a u finalu protivnik mu je bio zvanični prvak Evrope. Žao mi je zbog načina na koji je izgubio, zaslužio je zlato i za mene je on prvak”, kazao je Raković.

L.Đ.

Send this to a friend