Ostali sportovi Zanimljiva borba za titulu

Budućnost ne odustaje od titule: Još ima prostora da pokažemo šta znamo

Po završetku druge utakmice finala plej-ofa odbojkaša u Podgorici, u kojem je njegova ekipa izgubila nakon pet setova i prva u sezoni natjerala šampiona Budvu na taj-brejk, trener Budućnost voleja Zoran Vukčević je kazao da ima još dosta prostora u igri njegove ekipe, i da ostaje da se vidi da li će to iskoristiti u trećem meču. I vidjelo se, nakon što je Budva povela 2:0 u setovima… Podgoričani su sjajnim preokretom i pobjedom od 3:2 smanjili rezultat na 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa…

“Iako je Budva povela 2:0 u pobjedama, i dalje sam vjerovao u ekipu, jer momci u prva dva meča nijesu pokazali sav svoj potencijal. Poslije vođstva Budve od 2:0 u trećem meču, isto sam pričao momcima, jer smo i u ta dva seta bili blizu, iako je u drugom bilo samo stizanje do 18. poena i trošenje. Znao sam da ima prostora, i da je svaki set, kao i utakmica, priča za sebe. Stalno pričamo o tome da se tokom igre ne gleda rezultat, dok god ima šansi – ima i prostora za više i bolje”, kaže Vukčević za Arenu.

Trener Podgoričana ističe da je u Budvi „cilj bio da se pokaže još veća želja i hrabrost“.

“To se vidjelo od prve trećine trećeg seta, u očima igrača je bio evidentan taj bistri pogled. Jednostavno, ušli su ponovo u set sa željom da pruže maksimum, a kako smo osvajali poene i kako smo poštovali dogovore na taktičkom servisu i bloku, raslo je i samopouzdanje i na kraju je dalo rezultat. Veliko je zadovoljstvo zbog tako hrabre utakmice, poslije povratka nakon 0:2 u setovima. Ponavljam, momci imaju još prostora da pokažu šta znaju, nijesu prikazali sav svoj talenat”, dodaje Vukčević.

Budućnost je, tako, prvi put u sezoni pobijedila Budvu, nakon pet poraza, i u petak u „Morači“ ima priliku da seriju učini još zanimljivijom, nakon godina nezanimljivih finala plej-ofa (od sezone 2013/2014 su završavana u tri meča). Da li pobjeda protiv šampiona može da bude dodatni stimulans, ili opterećenje za Budućnost, ostaje da se vidi.

“To je mač sa dvije oštrice za mlade ekipe. Iako je mladoj ekipi uvijek potrebna euforija, u četvrti meč moramo da uđemo dosta bistre glave, i da znamo na kojim elementima možemo i moramo da gradimo poene. Pogotovo kad je igra u egalu, onda tu vidimo našu šansu. Mislim da je Budva u trećem meču ušla malo ležernije u meč, da je već vidjela podizanje pehara, i to joj se obilo o glavu. Mi smo osjetili draž pobjede, momci su vidjeli da mogu da igraju protiv mnogo iskusnije ekipe, i iskreno se nadam da će i to biti vjetar u leđa. Ali, ponavljam, u petak moramo da igramo bistro, staloženo i hrabro iznad svega, pa ko što ponese.”

Tehničar Budve Aldin Oković, bivši igrač Budućnosti, čestitao je Podgoričanima na pobjedi u trećem meču.

“Momci su odigrali sjajno, borbeno, vratili su se nakon 0:2, gdje smo mi, možda, i poklonili treći i četvrti set. Poslije smo ušli u egal završnicu, u petom setu, gdje, jednostavno, dvije lopte mogu da odluče utakmicu, kao što je i bilo. Mi smo se borili koliko smo mogli, ali je Budućnost pobijedila. Nastavljamo seriju u Podgorici”, rekao je Oković.

Send this to a friend