Ostali sportovi

Budućnost pobjednik turnira u Baru

Mornar čelendž kup

Prethodnog vikenda Odbojkaški klub Mornar organizovao je premijerni turnir “Mornar First Challenge” kup, na kojem su pored domaćina učestvovale pionirske ekipe Budućnost volley, Budve, Jedinstva i Mediterana.

Budućnost Volley osvojila je prvo mjesto, drugo je pripalo Budvi, treće je bilo Jedinstvo, a četvrti Mediteran. Mornar je osvojio peto mjesto sa pred-pionirima 2009. godište i mlađim, dok su ostale ekipe nastupile sa pionirima 2007. godište.

“Na prvom mjestu bih se zahvalio na pozivu i čestitao Odbojkaškom klubu Mornar na sjajnoj organizaciji turnira i uopšte na ideji za organizacijom jednog ovakvog turnira, jer ovo je nešto što ide u korist svim klubovima, a najviše djeci koja igraju. Čestitao bih svim ekipama na odličnoj igri i fer pleju, bilo je jako zanimljivih poena, lijepog navijanja i druženja na pauzama između utakmica. Posebno bih čestitao mojim momcima koji su odigrali izuzetno kvalitetan turnir i uspjeli da osvoje prvo mjesto bez izgubljenog seta. To je dokaz da smo na pravom putu ali i satisfakcija za još jači rad i napredovanje. Nadam se da će ovakvih turnira biti i u budućnosti, jer ovo je pravi način da podignemo kvalitet i popularnost muškoj odbojci”, kazao je trener Budućnost volley Luka Bogojević.

Predsjednik Mornara Ivan Dobrković je kazao da njihovo vrijeme tek dolazi.

“Iako smo bili ubjedljivo najmlađa ekipa na turniru pružili smo jak otpor svim protivnicima i pokazali zavidan kvalitet s obzirom da je ovo naša predpionirska selekcija pojačana sa samo dva pionira. Naše vrijeme tek dolazi i ovo je bila odlična prilika da vidimo da smo na pravom putu i da sa što više utakmica sa jačim i starijim ekipama mi napredujemo iz utakmice u utakmicu”, kazao je Dobrković i dodao…

Odlična organizacija koju je naš klub pokazao cijelodnevnim turnirom pokazuje da smo i organizaciono spremni da ispratimo rast naših najmlađih članova i da će u narednom periodu većina sredstava biti usmjerena na razvoj igrača iz našeg pogona”.

Za najboljeg igrača turnira izabran je Petar Milosavljević iz Budve, a pehar je uručio u ime generalnog sponzora turnira dr Amel Dacić.

Najbolji tehničar je Aleksa Kovačević iz Budućnost volley-a, pehar je uručio kapiten OK Mornar Blažo Dobrković.

Priznanje za najboljeg libera je otišlo u ruke Pavlu Boškoviću iz Jedinstva, a nagradu mu je uručila trener Mediterana Danijela Vukadinović.

Najbolji smečer je Vuk Stanojević igrač Budućnost volley-a, a priznanje mu je uručio naš međunarodni odbojkaški sudija Slobodan Kovačević.

Za najboljeg srednjeg blokera izabran je Uroš Konatar iz Jedinstva.

Send this to a friend