Ostali sportovi

Budućnost poslije šest godina igra Evropu

foto: oscg.me

Posliješest godina pauze, Odbojkaški klub Budućnost Capital Plazu klub se vraća na evropsku scenu gdje će učesvovati u CEV Čelendž Kupu, trećem po snazi evropskom takmičenju.

Protivnik plavo-bijelih u prvom kolu (sistem eliminacije) biće rumunski ASC Volei Municipal Zalau. Prva utakmica će se odigrati sjutra u 18h u Univerzitetskoj Sportskoj Dvorani dok će revanš biti sedam dana kasnije, u Rumuniji.

“Uloga favorita u ovom dvomeču pripada rumunskoj ekipi, koja je jedan od pretedenata za osvajanje domaćeg prvenstva (u poslednjih nekoliko godina u Rumuniji se dosta ulaže u mušku odbojku gdje je prisutan sve veći broj stranaca). Pored nekoliko domaćih reprezentativaca, Zalau u svom timu ima i nekoliko stranaca kao i poznato trenersko ime Nikolaja Željaskova, nekadašnju zvijezdu bugarske reprezentacije. Sa druge strane, naša želja je da se naši momci predstave u što boljem svijetlu i probaju da pruže dostojan otpor protivniku i da iskoriste ukoliko im se pruži šansa da naprave iznenađenje. Ipak za nas je najbitnije je da se ove utakmice iskoriste za sticanje neophodnog iskustva za ono što nas očekuje u nastavku domaćeg prvenstva.” saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Povratak u Evropu nakon duže pauze je velika stvar za klub koji se nekoliko godina unazad bori sa finansijskim nedaćama. Podsjetimo da je Budućnost u prvoj deceniji novog milenijuma, 5 puta igrala Indesit Ligu Šampiona da bi posednji put Evropu igrala 2012. u CEV kupu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hejj
Gost
Hejj

Srećnoo!!!

Send this to a friend