Ostali sportovi Odbojka

Budva i Budućnost ponovo za trofej

Miloš Marković

Još jedan veliki derbi odigraće odbojkaši Budve i Budućnost volleya ovoga puta u finalu plej-ofa Prve lige Crne Gore. Prva utakmica finalne serije igra se u petak 15. aprila od 18 časova u Mediteranskom sportskom centru u Budvi.

S obzirom na to da brane duplu krunu, da su nedavno istog protivnika savladali u finalu Kupa (3:2), te da su uknjižili sve pobjede u ligaškom dijelu Prvenstva, uključujući dvije protiv Budućnosti (3:0 u Budvi i 3:1 u Podgorici), Budvani su favoriti i uoči finala plej-ofa.

“U petak počinje dugo iščekivana finalna serija. Radujem se novim susretima sa dobro poznatim rivalom. Mišljenja sam da je prethodno odigrano finale Kupa dobar pokazatelj trenutnog odnosa snaga. S tim u vezi siguran sam da nas očekuju neizvjesne i dosta zahtjevne utakmice. Vjerujem da će uz povoljan zdravstveni bilten i malo sportske sreće trofej namijenjen državnom prvaku ostati u Budvi”, rekao je trener Budve Miloš Marković.

Finale Kupa, međutim, pokazalo je da Budućnost može da napravi utakmicu zanimljivom, pa će to, nema sumnje, biti cilj Podgoričana i uoči velikog finala.

“Finale Kupa potvrdilo nam je ono što znamo i u šta vjerujemo od početka sezone – ovi momci imaju kvalitet da igraju ozbiljnu odbojku. Nažalost, izmakao nam je trofej, ali vjerujem da smo dobili na samopouzdanju što nam može mnogo značiti u finalu plej-ofa. U prethodnom periodu bili smo brojčano deficitarni na treninzima zbog obaveza pojedinih igrača u juniorskoj reprezentaciji, ali momci koji su bili prisutni na treninzima radili su kvalitetno i spremni dočekujemo finale. Biće mnogo teško doći do trofeja, jer ovako kvalitetnog protivnika je teško savladati jednom, a kamoli tri puta, ali na nama je da damo sve od sebe, da rastemo individualno i kao ekipa iz meča u meč i da i ovo finale učinimo neizvjesnim i uzbudljivim kao što je to bilo u finalu Kupa”, kaže Balša Radulović, trener Budućnosti.

Finale plej-ofa

Petak, 15. april – prva utakmica:

Budva – Budućnost volley (18.00h)

Ponedjeljak, 18. april – druga utakmica:

Budućnost volley – Budva (17.00h)

Srijeda, 20. april – treća utakmica

Budva – Budućnost volley (18.00h)

Send this to a friend