Ostali sportovi Prva liga

Budva poslije pobjede u Podgorici na korak do titule

Budva - Budućnost, foto: odbojka.me

Odbojkaši Budve na korak su do titule prvaka.

Aktuelni šampion je u drugom meču finala plej-ofa u Podgorici savladao Budućnost volley rezultatom 3:1 (28:30, 25:22, 25:10, 25:20). Istim rezultatom po setovima Budva je slavila i u prvom susretu kod kuće, a treća utakmica ponovo se igra u Budvi, 20. aprila od 18 sati.

Drugi meč finala donio je i sjajnu atmosferu i uglavnom interesantnu utakmicu, u kojoj je najzanimljiviji bio prvi set. Ekipe su imale periode dobre i loše igre u tom periodu, osvajali poene u serijama… U taboru domaćih i u tom setu i tokom čitave utakmice blistao je korektor Đorđe Jovović, koji je jednostavno bio nezaustavljiv. Na drugoj strani tehničar Budve Filip Despotovski je perfektno razigravao saigrače i davao ton igri svog tima, dok je izvanredan bio i naš reprezentativni srednji bloker Blažo Milić.

Budva nije iskoristila tri meč lopte u prvom setu, ali Budućnost jeste drugu i to je uradio, kako je i najpravednije, kapiten domaćih Jovović as servisom. U drugoj polovini tog seta povrijedio se tehničar Budućnosti Boris Vlahović, pa je umjesto njega zaigrao Danilo Dubak.

U drugom seti Budva je povela 5:1, Budućnost smanjila na 6:5, a Budvani se potom odvojili na 9:5. Do kraja seta Budućnost je smanjila na poen zaostatka u finišu (22:21), ali je Budva potom relativno lako posao privela kraju u tom setu.

Gosti su najlakše dobili treći set, čiji je početak bio identičan drugom – Budva je povela 4:0 i 5:1, Budućnost samnjila na 6:5, pa se izabranici Miloša Markovića ponovo odlijepili na 9:5. Ovog puta nije bilo povratka za plavo-bijele, koji su do kraja seta uzeli još samo pet poena.

Četvrti set donio je izjednačenu odbojku do rezultata 12:12, da bi Budvani tada osvojili četiri poena zaredom. Izabranici Balše Radulovića su pri kraju seta smanjili na dva poena razlike, ali to je bilo sve što su uspjeli da urade – Budva je riješila i taj dio igre i dobila meč, te stekla priliku da u srijedu na svom terenu dođe do nove titule.

U redovima Budve korektor i kapiten Aleksandar Gmitrović osvojio je 19 poena, Blažo Milić 17, Maksim Mihajlov 11, Veljko Bjeljac 10, a Miodrag Jelić osam. Fenomenalni Đorđe Jovović susret je završio sa čak 28 poena, Bojan Radović je osvojio osam, a Benjamin Hadžisalihović i Matija Ćinćur po sedam.

Send this to a friend