Ostali sportovi Odbojkaši Budućnosti nemoćni u četvrtom meču finala plej-ofa

Budva silna u Morači, titula ne mijenja vlasnika

Budva je trostruki uzastopni šampion i osvajač duple krune, i to za tri godine postojanja. Ekipa Miloša Markovića je danas savladala Budućnost u „Morači“ sa 3:0, u četvrtom meču finala plej-ofa, pa je sa 3:1 u finalnoj seriji opravdala ulogu favorita u setoni u kojoj je doživjela samo jedan poraz.

Pet setova u drugom meču i poraz u trećem, itekako su uozbiljili šampiona, koji u četvrtom meču nije dozvolio bilo kakakvo iznenađenja. Zapravo, nije ni dao šansu Podgoričanima da mogu da produže seriju. Da li zbog prevelike želje da izbore majstoricu, ili nečeg drugog, tek izabranici Zorana Vukčevića su odigrali najslabiju partiju u finalu, pa je maksimalan poraz bio neizbježan.

Budućnost je u prvom setu vodila samo na startu, do 5:3, a onda je Budva serijom 5:0, uz tri poena Miodraga Jelića (dva asa i poen iz napada), preokrenula na 8:5. Budućnost je izjednačila na 8:8, držala priključak do 17:16 za Budvu, a onda je do izražaja došao kvalitet šampiona. Budvani su novom serijom od 5:0, uz tri poena iz bloka odličnog Jelića u prvom setu (osam poena), stigla do nedostižnih 22:16…

Gosti su još lakše dobili drugi set, u kojem Budućnost nijednom nije vodila. Sve je odlučeno sredinom seta, kada su Budvani sa pet uzastopnih poena pobjegli na 14:7 i rutinski priveli set kraju, a tačku na set je as poenom stavio Milutin Pavićević.

Budva je bila sigurna i u trećem setu, u kojem je Budućnost povela jedino 2:1. Budvani su od starta vodili od dva do tri poena, ali su podgorički odbojkaši bili u igri do 21:19. Tada su gosti osvojili dva uzastopna poena, Mihalov iz prvog napada i Jelić iz bloka, pa je Budva stekla velika četiri poena prednosti (23:19), koje je rutinski sačuvala do kraja seta, samim tim i meča…

Budućnost volej – Budva 0:3 (20:25, 19:25, 20:25)

Podgorica – Dvorana: „Morača“. Odigrano bez publike.

Sudije: Simonovska (Bar), Vučinić (Podgorica).

Budućnost volej: Dubak, Čičić, Peruničić 12, Nikčević, Hadžisalihović 7, Perunović, Vlahović (libero), Babić 4, Ćinćur 8, Jovović 9, B. Radović, N. Radović.

Budva: Jelić 12, Oković 1, Lečić, Radonić, Jevtović (libero 2), Zvicer 8, Pavićević 11, Milivojević, Milić 10, Popović (libero 1), Zlobin, Mihajlov 9.

Send this to a friend