Ostali sportovi

Cetinjanka juri državni rekord u Beogradu

Marija Vuković opet leti, a na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu imaće novu šansu da pokaže svoje pravo lice, koje smo dugo čekali. Kombank Arena biće domaćin šampionata Evrope ovog vikenda, a Crnu Goru će predstavljati Marija Vuković i Darko Pešić.

Bivša juniorska svjetska šampionka već sredinom prošle godine počela je da podsjeća na stare dane, a na početku 2017. ustalila se na pravim visinama i počela da ruši nacionalne rekorde. Za CdM otkriva i što je bilo presudno za veliki iskorak u karijeri.

“U Novom Sadu sam već treću godinu, samo što sam od septembra promijenila trenera, pa je izgleda to bilo presudno”, kaže naša atletičarka.

Mariju je na Cetinju otkrio profesor fizičkog vaspitanja, a kasnije i prvi trener Ivo Popović. Nakon toga dobila je šansu da radi sa Dragutinom Topićem. Ta saradnja nije dala očekivani rezultat, pa se odlučilo da je vrijeme za promjenu. Uslijedila je saradnja sa Bugarinom Cvetkovim, zatim Goranom Obradovićem, da bi u septembru “pronašla” Milana Šolaju i to je bio pun pogodak.

“Treninzi su različiti, od skokova, brzine, snage, sve kad se sastavi u cjelinu dobije se rezultat”, dodala je ona.

Marija će pokušati da se dokaže i u najjačoj konkurenciji. Evropsko prvenstvo okupiće elitu, a cilj je jasan.

“Prvenstveno očekujem ulazak u finale, nadam se da će se kockice poklopiti. Vjerujem da mogu da skačem visoko, Bože zdravlja samo”, kaže ona.

Marija je ove sezone već više puta obarala crnogorski rekord, a pravu uvertiru za Evropsko prvenstvo napravila je osvajanjem srebra na Balkanskom šampionatu i nacionalnim rekordom u dvorani. Da može i sa najboljima da se nadmeće pokazala je na početku godine kada je u njemačkom Kotbusu bila četvrta u konkurenciji Rut Beitije, Španjolke koja je olimpijska šampionka.

“Znači mi što je sezona dobro počela i što sam se ustalila na visinama od 185 i više, za zimski dio sezone to je super. Osjećala sam se sjajno u Kotbusu, zaista je lijepo biti dio skakačke elite”, kazala je 25-togodišnja Cetinjanka koja očekuje dobru atmosferu u beogradskoj Areni.

“Dosta se reklamira i priča o Evropskom prvenstvu, nadam se da će biti dobra atmosfera i da ce ljudi doći u sto većem broju, jer je u tom slučaju mnogo zanimljivije”, navela je ona.

Za kraj Mariju smo pitali da li prati ostale crnogorske atletičare.

“Naravno da pratim, imamo dosta talenata u Crnoj Gori. Jedan od njih je Kristina Rakočević, koja je veliki potencijal i ne sumnjam da će pokazati svijetu ko je.  Trebalo bi dosta da se uloži i podrži atletika kako bismo mogli nešto da očekujemo”, zaključuje ona.

Send this to a friend