Ostali sportovi

Rakočević: Cilj mi je da u CG donesem medalju sa velikog takmičenja

Bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu za juniore Kristina Rakočević nastavila je kontinuitet osvajanja odličja na velikim takmičenjima, ali u razgovoru za CdM otkriva da je mogla više, ali i da je zadovoljna na koji način reprezentuje zemlju na međunarodnoj sceni, kao i da je sljedeći cilj medalja na seniorskom velikom takmičenju.

Mlada djevojka iz Mojkovca je u finalu bacanja diska ostvarila rezultat 53,56 metara.

“Utisci su danas svakako bolji nego juče. Nisam bila na svom nivou tokom takmičenja, iako sam se osjećala sposobno što sam i bila fizički, ali sam psihički posustala. Savladao me strah, a i sustigao umor koji se nakupio tokom čitave sezone”, rekla je Kristina za naš portal poslije takmičenja u Italiji.

Zlatna medalja u Grosetu pripala je takmičarki iz Moldavije, dobro poznatom rivalu Kristine Rakočević.

“Aleksandra Emilijanov je sjajna takmičarka, poštujem je, ali podatak da je njen rezultat manji od mog prošlogodišnjeg na Svjetskom prvenstvu, govori da nije napredovala ništa više u odnosu na mene”.

Talentovana atletičarka uvijek stremi najvećim rezultatima, tako da je iza njena još jedna uspješna sezona.

“Svakako da sam zadovoljna odradjenom sezonom, bilo je dosta takmičenja i bitnih medalja, takodje mislim da sam na najbolji način prezentovala našu zemlju, pogotovo na ovom takmičenju. Ovo je bilo poslednje takmičenje u ovoj sezoni. Dosta takmičenja me očekuje sljedeće godine, kada ulazim u konkurenciju mladjih seniora.”

Kristina je već dokazana šampionka u mlađim kategorijama. Osvajala je medalje na prvenstvima Evrope i svijeta, a vjeruje da će tako nastaviti i kada bude u društvu seniorki.

“Trudiću se da i dalje postavljam dobre rezultate, i neću odustati od cilja da zajedničkim radom sa svojim trenerom Markom dodjem do seniorske medalje sa velikih takmičenja.”

Marija Vuković

Crnu Goru će na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Londonu predstavljati Marija Vuković. Kristina će sa posebnom pažnjom pratiti njen nastup u društvu najboljih skakačica u vis na planeti.

“Marija je sjajna osoba, moja drugarica i velika podrška, tako da joj držim palčeve na predstojećem nastupu u Londonu. Sigurna sam da će dati sve od sebe, iako je pretpostavljam umorna od mnogih takmičenja koja su ostala iza nje”, zaključila je Kristina Rakočević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trilepg
Gost
Trilepg

Treba da ide iz cg da bi napredovala

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ne sumnjam u njen talenat i sposobnosti i zaista joj želim uspjeh i da nam donese medalje ali sumnjam da u CG koja nema neku tradiciju u ovoj disciplini ima ko da joj prenese znanje za vrhunski rezultat. Nijesam neki stručnjak i volio bi da griješim. Svakako, Srećno Kristina!

MK001
Gost
MK001

Veliki talenat je ova djevojcica

Boca di Cataro
Gost
Boca di Cataro

Bravo.

lola
Gost
lola

idemo kristina majstore

jovan krstitelj
Gost
jovan krstitelj

Hocemo vise tekstova o nasoj djeci, manje politike, sugestija cdm-u

micko mili
Gost
micko mili

i diska i kugle, djevojka je ogroman potencijal

komentator
Gost
komentator

Je li ovo bacacica diska ili kugle? Ja vidim i disk i kuglu na fotografiji

Rambo 4
Gost
Rambo 4

takmici se u obije discipline…. osim sto gledas (predpostavljam u njene grudi) procitaj i text

Send this to a friend