Ostali sportovi Pripreme

Ciljevi nepromijenjeni, Budvani žele duplu krunu

Miloš Marković

Nakon 12 dana pauze za vrijeme novogodišnjih praznika, a po završetku prvog dijela prvenstva, odbojkaši Budve su od 10. januara ponovo u pogonu. Izabranici Miloša Markovića će u narednom periodu trenirati u Mediteranskom sportskom centru, i dizati formu za nastavak prvenstva, koji je planiran između 4. i 6. februara.

“Planirano je odigravanje kontrolnih utakmica sa ekipama iz regiona. Aktuelna situacija sa pandemijom umnogome determiniše planove, pa je s tim u vezi i planirano podložno promjenama”, kaže za Pobjedu trener Budvana Miloš Marković.

Budvani su tokom prvog dijela sezone imali problema sa koronavirusom, a sada je situacija znatno povoljnija.

“Nakon operacije slijelog crijeva i nešto više od mjesec dana pauze, ponovo je u trenažnom procesu libero Urban Toman. Ekipi nedostaje primač Maksim Mihajlov, koji je kovid pozitivan. Ukoliko njegovo zdravstveno stanje bude uredno, očekujemo da će se ekipi priključiti krajem naredne nedjelje”, dodaje Marković, uz napomenu da ekipa nije imala promjena u igračkom kadru u dosadašnjem toku prelaznog roka.

Budva je u prvom dijelu sezone odradila posao bez greške, sa svih sedam pobjeda, i to bez izgubljenog seta. crnogorski šampion je sezonu u Evropi počeo u prvom kolu Lige šampiona, gdje je eliminisan od zagrebačke Mladosti (pobjeda u Budvi sa 3:2 i poraz u Zagrebu sa 3:1). Nakon toga je zaigrao u prvom kolu CEV kupa, gdje je u dva meča eliminisan od belgijskog Hasrode Levena. Budvani su sa 3:2 izgubili prvi meč u Tivtu, gdje su igrali zbog zauzetosti Mediteranskog sportskog centra, iako su vodili 2:1 i u setovima i 15:12 u četvrtom. U revanšu je bilo 3:1 za Belgijance…

“Zadovoljan sam učinjenim u prvom dijelu sezone. Domaće prvenstvo završili smo sa maksimalnim učinkom i praznike dočekali sa pozicije lidera. Odigrali smo četiri jako kvalitetne evropske utakmice. Nismo napravili rezultatski iskorak, ali smo pokazali da možemo da budemo ravnopravan takmac ekipama koje dolaze iz znatno kvalitetnijih liga i koje raspolažu sa višestruko većim budžetima.”

U drugom dijelu sezone predstoji borba za odbranu duple krune na domaćoj sceni.

“Ciljevi su zacrtani na početku sezone i tu se ništa ne mijenja. A to je odbrana oba trofeja u domaćim takmičenjima, kao i potpuna afirmacija mladih igrača od kojih se očekuje da u narednim sezonama budu nosioci igre”, zaključio je Miloš Marković.

Send this to a friend