Ostali sportovi Podrška

COK i tri saveza dobili 205 hiljada eura pomoći od Vlade

Lalošević i Simonović

Vlada Crne Gore uplatiće Crnogorskom olimpijskom komitetu (COK), Karate savezu, Džudo savezu i Biciklističkom savezu 205 hiljada EUR pomoći.

Kako je saopšteno iz Vlade, u diskusiji na današnjoj sjednici, naglašeno je da sportisti predstavljaju najbolje reprezente Crne Gore u svijetu.

“Zato je hitno potrebno omogućiti nesmetanu realizaciju svih programskih aktivnosti koje za cilj imaju učešće naših reprezentativaca i reprezentativki na najprestižnijim međunarodnim sportskim takmičenjima”, kaže se u saopštenju.

Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo sporta i mladih da COK-u uplati 80 hiljada EUR, Karate savezu 60 hiljada, Džudo savezu 50 hiljada i Biciklističkom savezu 15 hiljada EUR.

Navodi se da je Ministarstvo dužno i da zaključi ugovore o međusobnim pravima i obavezama u vezi sa utroškom navedenih finansijskih sredstava.

“Konstatovano je da država na ovaj način ispunjava i svoju obavezu u dijelu stvaranja neophodnih preduslova za sprovođenje javnog interesa u oblasti sporta”, kaže se u saopštenju.

Send this to a friend