Ostali sportovi

Crna Gora članica Međunarodne motonautičke unije

11949524_1666922766873379_6212015308859202385_n.jpg

Odluka je donijeta na sastanku Izvršnog odbora UIM u Monaku, 31. oktobra, na osnovu registracije Sportskog Motonautičkog Saveza Crne Gore SMSCG.

Motonautika je zajednički naziv za sve oblike trka u kojima se koriste plovila na motorni pogon.  

To znači da će svi budući trkači Crne Gore, od skutera na vodi, do čamaca sa hiljadu konjskih snaga, imati pravo da učestvuju na svim svjetskim i evropskim takmičenjima.

Po ugledu na motoGP, svjetski šampionat se sastoji iz više kola koja se održavaju širom svijeta (Kina, Španija, Italija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar…). Najbolji trkači svijeta sakupljaju bodove tokom sezone kako bi osvojili titulu najboljeg na svijetu u svojoj klasi.

“Veoma smo srećni zbog ove odluke UIM. Pred nama je sada dug put da popularizujemo sportsku motonautiku, da radimo na obučavanju za obrazovanje za zvanja u sportskoj motonautici, pronađemo podmladak i organizujemo prvenstva Crne Gore i međunarodna takmičenja”, rekao je generalni sekretar Sportskog Motonautičkog Saveza Crne Gore SMSCG Aleksandar Petrović.

UIM, jedina svjetska federacija za motonautiku, formirana je 1922. godine u Belgiji. Nakon današnje odluke UIM, Crna Gora je postala 57. član te organizacije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend