Ostali sportovi

Crna Gora na Igrama u San Marinu

Crnu Goru će na Igrama malih zemalja Evrope, koje su na programu od 28. maja do 4. juna u San Marinu, predstavljati 47 sportista, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Navodi se da će Crna Gora imati predstavnike u jednom kolektovnom i devet pojedinačnih sportova.

U kolektivnim sportovima takmičiće se košarkaši, u sastavu Vasilije Baćović, Milutin Đukanović, Emir Hadžibegović, Aleksa Ilić, Marko Mugoša,Danilo Nikolić, Zoran Nikolić, Vukota Pavić, Nemanja Vranješ, Mašan Vrbica, Nikola Ivanović i Nemanja Radović.

U pojedinačnim Crna Gora će imati predstavnike u bič voleju, streličarstvu, boćanju, džudou, biciklizmu, atletici,stonom tenisu, streljaštvu i plivanju.

Nastupiće atletičari Ljiljana Matović (skok u dalj i troskok), Slađana Perunović (5.000 i 10.000), Kristina Rakočević (disk i kugla), Marija Vuković (skok u vis), Tomaš Đurović (kugla) i Ivan Kukuličić (disk), džudisti Jovana Peković, Ivana Šunjević, Elma Ličina, Marko Bubanja, Balša Sinanović, Arso Milić, Jusuf Nurković i Danilo Pantić.

Takmičiće se i stonoteniseri Snežana Ćulafić, Ivona Petrić, Luka Bakić i Filip Radović, streličari Mina Šibalić i Milan Borović i boćari Miroslav Petković, Tomisalav Ranković, Dejan Stjepčević i Đuro Milanović.

Nastupiće i biciklista Demir Murić, strijelci Anđela Miličković, Jelena Pantović, Miloš Božović, Nemanja Obradović i Jovica Marković i plivači Jovana Terzić i Boško Radulović.

U odojci na pijesku takmičiće se Andrej Bojić i Marko Bagarić.

Na Igrama učestvovaće svih devet zemalja članica asocijacije: Malta, Kipar, San Marino, Monako, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Andora i Crna Gora.

Sportisti će se nadmetati u 12 sportova, a očekuje se da će učestvovati više od 1.000 sportista. Učesnici Igara su zemlje Evrope koje imaju manje od milion stanovnika.

Send this to a friend