Ostali sportovi

Crna Gora na poziv Evropske komisije prvi put u Evropskoj nedjelji sporta

Organizacijom brojnih sportskih događaja, na poziv Evropske komisije Crna Gora ove godine, prvi put učestvuje u  Evropskoj nedjelji sporta (European Week of Sport) koja se  od 23. do 30. septembra, obilježava u više od trideset država Evrope.

Inicijator te medjunarodne sportske manifestacije je Evropska komisija,  a glavni cilj njene inicijative je podsticanje učešća u sportu i rekreaciji i podizanje svijesti o značaju sporta i zdravih stilova života na starom kontinentu,  namijenjenih svima, bez obzira na starost, fizičku spremnost ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca.

Početak Evropske nedjelje sporta u Crnoj Gori, obilježiće 10. PRVENSTVO CG  u atletici za cicibanke i cicibane, koje će se shodno Nacionalnom kalendaru ASCG, održati u Baru u nedjelju, 23. 09 2018. od 11h do 13h. Organizatori, Atletski savez Crne Gore i atletski klub  ,,Mornar”, očekuju oko 150 učesnika, medju kojima su djeca uzrasta 6-12 godina.

Takođe pod pokroviteljstvom Atletskog saveza CG, Atletski klub  ,,Sanja”  u subotu,  29. 09 2018. organizovaće u Baru, atletsko takmičenje  ATLETSKI MITINIG ,,DJEČIJA ATLETIKA” , na kojem će učestvovati oko stotinu najmlađih takmičara, uzrasta do 10 godina. Cilj tog takmičenja, najavili su organizatori, jeste animiranje djece da se bave sportom i popularizacija atletike.

U okviru Evropske nedjelje sporta, Šahovski klub ,,7. Oktobar” iz Podgorice, 29. i 30. septembra 2018. organizovaće u biblioteci Američki korner – KIC ,,Budo Tomović” dvodnevni šahovski događaj ,,EVROPSKI POTEZ”, posvećen crnogroskoj šahovskoj mladosti. Dio je to programskih aktivnosti Dječiji šahovski vikendi, kojim organizatori žele da afirmišu šahovsku igru kod najmlađe populacije.

Mlade šahistkinje i šahisti do 16 godina, moći će besplatno da prisustvuju šahovskoj radionici na temu šahovskih strategija, taktika i završnica, uz asistenciju mladih trenera, kojima će u praktičnom dijelu pomagati najistaknutiji mladi crnogorski šahisti. Sportski užitak, najavili su, uljepšaće simultankama i takmičenjima u ubrzanom i brzopoteznom šahu. Svi učesnici Evropskog poteza, biće pohvaljeni, a najbolji nagrađeni.

Pozitivnim primjerom, doprinos Evropskoj nedjelji sporta daće i Direktorat za sport, koji će u ponedjeljak, 24. 09 2018. na brdu Gorica, organizovati simboličnu trku ,,FUN RUN 2018 m (trčanje, brzi hod ili šetnja), čiji je  naziv ,,Pokrenimo se zajedno”, u skladu sa duhom cijele manifestacije. U trci će učestvovati  službenici Ministarstva sporta sa prijateljima i članovima njihovih porodica.

Moto Evropske nedjelje sporta (EWOS) je #BEACTIVE.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BG-PG
Gost
BG-PG

Nedjelja????????Na kojem je ovo jeziku i pravopisu napisano????

Nenad
Gost
Nenad

Svaka cast za Direktorat za sport!

Send this to a friend