Ostali sportovi Evropsko prvenstvo u odbojci

Crna Gora nemoćna protiv Holandije na startu EP

Najbolji odbojkaši Crne Gore, premijerni meč na Evropskom šampionatu, neće pamtiti po dobrom rezultatu, a ni igri – izabranici Veljka Bašića izgubili su u Roterdamu od selekcije Holandije sa 3-0 (25:13, 25:17, 25:15).

Jedan od četiri domaćina kontinentalnog prvenstva u potpunosti je nadigrao “crvene”, koji ni u jednom setu nisu ozbiljnije zaprijetili bivšim olimpijskim prvacima.

Naši igrači napravili su veliki broj grešaka na početnom udarcu, a porazu je kumovao i slab prijem, posebno pri servisima igrača utakmice Nimira Abdel-Aziza.

Kad god bi korektor Holandije započinjao poen, domaća selekcija pravila je mini serije i tako slamala otpor selekcije koja debituje na velikom takmičenju.

Čak 27 poena u svega tri odigrana seta dovoljno govori koliko dobru partiju je pružio pomenuti Abdel-Aziz. U redovima Crne Gore najefikasniji je bio Marko Bojić sa 11.

Naš nacionalni tim u drugom kolu grupe D sastaje se sa Estonijom, koja je danas izgubila od Poljske sa 3-1.

Početak meča zakazan je u 19 sati.

Tok utakmice:

Treći set – 25:15, pobjeda Holandije, vrlo ubjedljiva, naši bez šansi da pomrse račune favoritu.

Posustaju naši, serija slabih napada, domaća selekcija ima +5 (18:13).

Odlijepili su se Holanđani, održavaju tri poena prednosti, trenutno je 14:11.

Izjednačena borba na početku trećeg seta, što je bio slučaj i u prethodna dva. Lijepo kuvanje tehničara Strugara za 7:7.

Drugi set – 25:17, brutalna partija Nimira Abdel-Aziza, korektora Holandije. Osvaja poene na sve moguće načine, a prednjači sa početnog servisa. Naši primači ne uspijevaju da uhvate pravi ritam. Još jedan lako izgubljen set, bez jačeg otpora domaćoj selekciji.

Ne koriste naši kontru da priđu na -2, šteta, bila je to lijepa prilika da se zakuva situacija u drugom setu. Vode Holanđani 21:17.

Poslije mini serije Crnogoraca, rezultat je 17:14 u korist Holandije. Ipak, brine veliki broj servis grešaka naše selekcije, već jedanaest od početka meča.

Slična situacija kao u prvom setu. Crna Gora je održavala minimalan zaostatak, da bi nakon sjajnog servisa Abdil-Aziza, Holandija povela sa 13:10. Tajm-aut Bašića.

U svim segmentima igre dominiraju Holanđani. Već tri bloka zabilježili su u drugom setu, dok se naši muče na servisu. Trenutno je 6:4 za domaćina.

Prvi set – 25:13, ubjedljivo otvaranje meča holandske reprezentacije. Crna Gora se dobro držala u uvodnom dijelu seta (9:8), ali uslijedili su veliki problemi u igri, poremećen prijem, što se odrazilo na visoku razliku.

Nakon tri uzastopna as servisa Abdel-Aziza rezulatat je 20:10 u korist Holandije.

Prvi tajm-aut nije urodio plodom, Holanđani su vezali još dva poena (13:8), pa je Bašić ponovo pozvao minut odmora. Pokušava da poremeti ovaj nalet domaće selekcije.

Holanđani dolaze do tri poena viška, 11:8, što je natjeralo selektora Bašića da traži tajm-aut. Bojić je prethodno imao šansu da izjednači, ali je dijagonalu ispucao u aut.

Motivisano djeluju naši odbojkaši, prednjači Bojić, ali zasad je Holandija u blagoj prednosti – 8:6.

Crna Gora je istorijski susret počela u sastavu: Ćaćić, Strugar, Ćuk, Ječmenica, Ćulafić i Bojić.

Najava utakmice:

Izabranici Veljka Bašića večeras debituju na velikom takmičenju, protiv jednog od četiri domaćina (ostali su Francuska, Belgija i Slovenija).

Holandija više nije odbojkaška velesila kakva je bila krajem 20. vijeka. U tom periodu “lale” su osvojile dva zlata – olimpijsko u Atlanti 1996. i godinu kasnije na Evropskom šampionatu u Grčkoj.

Osim protiv Holandije, Crna Gora će u grupi D (u Roterdamu i Amsterdamu) igrati i sa Poljskom, Estonijom, Ukrajinom i Češkom.

Prva četiri mjesta vode u osminu finala, dvije posljednjeplasirane selekcije pakuju kofere nakon grupne faze.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alil
Gost
Alil

holandjanin abdul-aziz hahahahahaha

Talog
Gost
Talog

Bolje da je Selektor posao po Crnogorskim BRDIMA.i odabrao one Momke sto mogu kamen baciti s Brda na Brdo.Pa onda da vidimo koja to reprezentacija moce odbraniti njihove SERVE

Rade007
Gost
Rade007

Nekad nam nije biko potrebno opravdanje da smo mala zemlja. Sad nam je to sve što nam je preostalo u sportu. No dobro,samo ne treva gledat i śekirat se i to je to.

mikro
Gost
mikro

tuzno je kada ovi momci ne pjevaju himnu .bas im hvala

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

izjela ih trema ali skroz.. nema veze idemo dalje domacin je domacin.. jedno od 4 mjesta dako osvojimo za drugi krug..

Kotor
Gost
Kotor

Ne pratim odbojku ali gledao sam ove momke ne moze se od njih sad ocekivati da dobiju sve utakmice. Zna li neko koliko uopste ima muskih Odbojkaskih klubova u Crnoj Gori posto koliko znam u Boki Kotorskoj nema ni jedan. Cini mi se Budva, Podgorica i Bijelo Polje ne znam da jos neki grad ima muski odbojkaski klub. Tako da… Više »

GligorMarinada
Gost
GligorMarinada

Ja sam trenirao bio u reo 2 god kao kadet i imam da kazem da ovu ekipu cg ima jos kratko vrijeme i ovo je cg odbojka na vrhuncu moci..ko zna kad ce opet poc na evropsko 🙂 inace ima 5,6 klubova od cega 1 polu ozbiljan 2 neozbiljna i 2,3 rekreativna

Dzordz
Gost
Dzordz

Glavno je ucestvovati. Malo smo nerealni, mala smo zemlja. I ovi igraci vole svoju zemlju, sto ne pobijede nije razlog da ih optuzujemo ds ne vole Crnu goru.

Milos
Gost
Milos

Koliko para, toliko i muzike… Pripreme u Pljevljima, bez sparing partnera… Da se nesto ulozi u CG odbojku, bilo bi i boljih rezultata. Da ne pominjemo kako bez stabilnih klubova, nema novih talenata…

joko
Gost
joko

Milos@Bogomi u Las Vegas da su ih poslali na pripreme isto bi prosli

Niksic
Gost
Niksic

Kad pocnu da pjevaju himnu i igraju srcem za svoju zemlju mozda nekoga i pobijede.cast malobrojnim izuzecima

Meho
Gost
Meho

I evo opet krece kuknjava. Navikavajte se na ovo. Sta ocekujete od ovako male i siromasne zemlje?

zvizdan
Gost
zvizdan

samo napred momci bice i pobjeda

Холмија
Gost
Холмија

Браћа Холанђани ♥️

Prc CG
Gost
Prc CG

Opet ste pošli da se sprdaju sa vama kao i uvjek….

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Mislim da nisi svjestan koliko se narod sprda sa tobom

mujo džeger
Gost
mujo džeger

holandija nekad svjetska sila danas samo onaj arapin abdel azis

Crni
Gost
Crni

Nosmo mi za velika takmicenja…sprdaju se sa nama

Micko
Gost
Micko

Bas sprdaju,ovo moze gledat samo onaj ko ne voli ovu zemlju,bolje brate da ne mrdaju nigdje ako je samo pitanje sa koliko razlike ce nas nakantat

Horny
Gost
Horny

Imamo malo problema da servisom pogodimo onu polovinu dje su narandzasti, al zato nam sve ostalo bas nikako ne ide od ruke

Volim CG
Gost
Volim CG

Kao veliki Crnogorac i Patriota, nadam se pobjedi Holandije. Ovo nije moja vlast, ovo nije moja reprezentacija. Hocu Crnu Goru a ne Montenegro.

One_Gorke_Suze
Gost
One_Gorke_Suze

U kakvoj konekciji su vlast i navijanje za reprezentaciju ??
Sport je u pitanju … nikakve veze nema sa politikom.
Pa, i Holandija ima vlast i opoziciju ..
I Danska, Portugal, Ceska, Francuska … svi !!
Crna Gora = Montenegro.
Ti bi ko najvoliji da je sve ovo Srbija …
Ali … Nece moci !!!!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ko je birao ovu zastavu? Ko je glasao za “crnogorski” jezik i slova? Ko zeli cpc i NATO? Za sve ove stvari se ne pita narod ni 1% i vlast je za to kriva

VOJVODA MIRKO
Gost
VOJVODA MIRKO

glasali smo mi koji volimo cg nato i mila.. mi smo ih glasali a oni su odlucili umjesto nas i mi se slazemo sa tim… jedino se sa djukanovicem ne slazemo sto suruje sa srbijom anfijem i sto se folira oko cpc..

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Volite Mila sta god da uradi…kad svrgne Slavka Perovica, kad Srbuje, kad krade, kad laze, kad ima potjernicu. Bolest…

Jdhdhddh
Gost
Jdhdhddh

Birali su oni koji su vratili Crnu Goru od okupatora… drzavu koja je ukinuta srpskom okupacijom na najgorim nedjelim – silovanjima, svirepim ubistvima, cijoj monstruoznosti je samos srpsko (tursko) roblje doraslo bilo, preko 6000 izgorelih domova, preko 6000 proceranih Crnogoraca, preko 5000 ubijenih… jos se srpska okupatorska crkva bori za ovu teritoriju najsurovijim nacinima propagande prijemcivim samo nepismenima i izdajnicima,… Više »

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

ne vise nikad…

mujo džeger
Gost
mujo džeger

povećanjem broja učesnika stigli smo na ženski eu u košarci muški koš mundobasket i muški eu volej,,,,,to je za mnoge zemlje veliki san jer se radi o sportovima koji se igraju masovno na svim kontinentima i konkurencija je ogromna maltene ko u fudbalu……e kad smo došli viđeli smo đe smo, obje koš ekipe samo 2 pobjede,,žene pukom srećom protiv čehinja… Više »

Prc CG
Gost
Prc CG

Kakva lažna skromnost,ono kao važno je učesvovati….ajde ne budi smiješan,da vam se može sve bi gazili ali Bog vam takvima ništa ne daje.

Bog
Gost
Bog

Ne dam nikome ništa.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

dao je kosovarima drzavu.. a bogu fala dacemo im i mi 3 boda da se plasiraju na evropsko!!!!!!
e’viva montenegro e’viva kosovo!!

Send this to a friend