Ostali sportovi Šampionat se održava u Grčkoj

Crna Gora sa 17 predstavnika na Evropskom prvenstvu u praktičnom streljaštvu

Grčka je od 18. do 30. septembra domaćin Evropskog prvenstva u praktičnom streljaštvu, a Crna Gora ima 17 predstavnika, među kojima je i prvi put jedna žena.

Prvenstvo se održava u dvije etape, Pred meč i Glavni meč. U Pred meču se takmiči 11 predstavnika Crne Gore i to: Velizar Darmanović, Kristina Radović, Ljubo Vujičić, Edin Ramović, Darko Rajković, Senad Vulić, Srđan Krstić, Nikola Marković, Dmitri Mikejev, Sergej Starčenko i Mladen Raspopović.

U meču nastupa nacionalni tim Crne Gore u sastavu: Milorad Janjušević, Nikola Vujović, Saša Vujošević i Milan Nikčević u diviziji produkcija, Dragan Radović u diviziji standard i Nenad Pavličić u diviziji produkcija kao senior.

Do početka meča odradiće dva zvanična treninga u petak i nedjelju.

Nacionalni tim Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u praktičnom streljaštvu koje se održalo prošle godine na Tajlandu u gradu Pataya zauzeo je odlično 11. mjesto, a Nenad Pavličić u diviziji produkcija kao senior odlično peto mjesto, pa je za očekivati i dobar plasman kako ekipno tako i pojedinačno na ovom Evropskom prvenstvu.

Generalna skupština Svjetskog saveza praktičnog streljaštva održava se u subotu, kada će se glasati o izboru organizatora sljedeceg Evropskog prvenstva 2026. godine.

Na ovom prvenstvu učestvuju 43 države iz Evrope i 15 sa ostalih kontinenata.

 

Send this to a friend