Ostali sportovi

Crna Gora sa 57 sportista na Igrama, zastavu će nositi Marina Raković

Na Mediteranskim igrama koje će, od 22. juna do 1. jula, biti održane u španskom gradu Taragona, učestvaće 57 crnogorskih sportista, koji će se takmičiti u karateu, jedrenju, džudou, boćanju, atletici, plivanju, rukometu i vaterpolu.

Šef misije Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) u Taragoni, Igor Vušurović, rekao je na konferenciji za novinare da će u Taragoni nastupiti skoro četiri hiljade sportista, koji će se takmičiti u 33 sportske discipline.

„Dvadeset šest nacionalnih olimpijskih komiteta pratiće skoro hiljadu ljudi iz internacionalnih organizacija, odnosno sudija i tehničkih delegata, 3,5 hiljade volontera, kao i hiljadu akreditovanih novinara“, naveo je Vušurović.

U Taragoni će, kako je rekao, Crnu Goru zastupati 57 sportista.

„Crnogorski sportisti krenuće dva dana pred takmičenje, tako da ćemo u Taragoni na samoj ceremniji otvaranja imati predstavnike ženske rukometne reprezentacije, predstavnike iz karatea i Iliju Tadića iz plivanja sa trenerom“, kazao je Vušurović.

On je pojasnio da 22. juna u Taragonu dolazi muška rukometna reprezentacija, 25. juna džudisti i atletičari, dok će 26. juna stići vaterpolisti.

„Takmičenje smatramo veoma značajnim, za crnogorske sportiste je izazov i imperativ rezultata koji iza njih postoji i potvrda kvaliteta koji posjeduju“, rekao je Vušurović.

Crnogorska karate reprezentativka, Marina Raković, koja će nositi zastavu Crne Gore na otvaranju MI, kazala je da očekuje veoma jaku konkurenciju na takmičenju.

„S tim da sam u jako dobroj formi i da sam imala niz takmičenja spremna sam i uz sreću u žlijebu, nadam se dobrom rezultatu. Želim da obradujem opet svoju zemlju medaljom“, istakla je Raković.

Sportski direktor COK-a, Predrag Marsenić, podsjetio je da je da Crna Gora učestvuje treći put na MI, nakon igara u Peskari i Mersinu.

„Svakako da su MI jedna od najznačajnijih multisportskih manifestacija na koje naši sportisti učestvuju”, rekao je on.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Veso
Gost
Veso

Kaki su braća šumari,najjači su na fejs,a kad dodje državno jednoga isprebija Mrvaljević od 100 godina,a ovog drugog malo gore izubija Gušić za 47 sekundi…Ali opet ponavljam na fejs i insta nema jačih šampiona!!! Naprijed,šuma je uz vas!!!

Sauna
Gost
Sauna

Izbacite dzudiste sa spiska, oni su pod zabranom rada, a i da nijesu vodite najgore takmicare Šumari ne mogu biti ni prvaci drzave

Inspektor
Gost
Inspektor

Dzudisti ne mogu nidje nastupati,oni su pod privrijemenom zabranom,ako ih povedete na MI direktno kršite zakon i slijedi Vam krivična prijava….

Budget
Gost
Budget

Mujoviću,aj polako…

Send this to a friend