Ostali sportovi

Crnogorske odbojkašice niko ne može da zaustavi na putu ka EP

foto: oscg.me

Crnogorske odbojkašice igraće na Evropskom prvenstvu, smatra selektor Dragan Nešić.

Naše djevojke pripremaju se u Baru za kvalifikacije, sinoć su sa 3:0 pobijedile selekciju BiH, što najavljuje uspjeh i u borbi za šampionat kontinenta.

Selektor nema dilemu pred mečeve sa Norveškom, Grčkom i Ukrajinom.

“Sa mnogo optimizma čekamo početak kvalifikacija. Ja kao selektor moram da se prilagodim devojkama. One nisu borci, one su gladijatori, gladne su uspjeha, ne pomišljaju na predaju, ne pomišljaju na mogućnost da ostanu bez Evropskog prvenstva. Krasi ih pozitvna energija i hemija, maksimalno su fokusirane na rad i cilj koji su zacrtale, a to je mjesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Iskreno, milina je raditi sa njima i sanjati isti san”, rekao je selektor odbojkašica Crne Gore Dragan Nešić za Sportklub i nastavio:

“Još uvijek analiziramo rivale u grupi. Grčka, Ukrajina i Norveška su prepreke na putu koje moramo da savladamo. Očekuje nas serija teških utakmica, u mnogim mečevima će nijanse i prednost domaćeg parketa biti odlučujuće. Međutim, ponavljam još jednom, djevojke koje vodim su gladijatori i uz dužno poštovanje prema rivalima siguran sam da niko ne može da ih zaustavi na putu ka istoriji, na putu ka Evropskom prvenstvu”.

Send this to a friend