Ostali sportovi

Crnogorski bokseri bez medalje na EP, Drašković ne gubi nadu

Mlada bokserska reprezentacija Crne Gore nije se proslavila na prvenstvu Evrope u Italiji, a selektor Boško Drašković smatra da su takmičari izgorjeli u velikoj želji.

Boje naše države branili su Milovan Sekulović, Nenad Marković i Edin Alković.

Samo je Marković uspio da prođe prvu prepreku.

“Sekulović je poražen od Ukrajinca Bogdana Tolomačova, iako je bio bolji sve tri runde. Milovan je diktirao tempo, udarao u serijama, bio veoma koncentrisan i slušao savjete iz ugla. Nije ovo subjektivan osjećaj, nego se svi koji su gledali meč slažu da je Milovan oštećen. Međutim, sudije su odlučile da pobjedu dodijele Ukrajincu. Nevjerovatno. Marković je dobio prvi meč, ali nije imao dovoljno vremena da se oporavi za duel sa neugodnim rivalom iz Albanije, dok je Alković naišao na, u ovom trenutku boljeg rivala iz Jermenije”, rekao je selektor Drašković za Sport klub.

Dobri rezultati u uvodnom dijelu sezone nisu krunisani na pravi način.

“Nismo klonuli duhom iako smo na krilima sjajnih rezultata u Egeru i Podgorici vjerovali da možemo da se umiješamo u borbu za jednu medalju. Idemo dalje. Momci su malo izgorjeli u velikoj želji. S druge strane, svaka škola se plaća. Nastavljamo sa radom, nastavljamo da sanjamo ostvarenje cilja, a to je plasman bar jednog boksera iz Crne Gore na Olimpijske igre u Parizu”, zaključio je Drašković.

L.Đ.

Send this to a friend