Ostali sportovi

Crnogorski bokseri nadomak medalje na šampionatu Evrope

Crnogorski bokseri Petar Liješević i Miloš Krasnići plasirali su se u četvrtfinale juniorskog šampionata Evrope koji se održava u bugarskoj Albeni.

Liješević je jednoglasnom odlukom sudija, u kategoriji do 66 kilograma, pobijedio Marcela Nistreanua iz Moldavije.

Član BK Budva obezbijediće medalju ukoliko u petak savlada narednog rivala, Ukrajinca Jaroslava Mihaluške.

“Liješević je od starta borbe nametnuo svoj stil tempaša, a moldavski bokser se nije mogao adekvatno snaći. Petar je stalno napadao serijom udaraca, pa  je Nisttreanu često tražio spas u klinču zbog čega je dobio i dvije javne opomene. Njegov naredni protivnik je Ukrajinac, najveći favorit na prvenstvu”, kazao je za CdM selektor crnogorske reprezentacije Boško Drašković.

Nadomak medalje je i Miloš Krasnići. On je u osmini finala eliminisao predstavnika Kipra Jorgosa Vasilejusa, a za plasman u polufinale, u četvrtak, boriće se sa Bugarinom Stojilom Stanojevom.

“Miloš je od sredine prve runde do kraja meča konstantno napadao protivnika. U trećoj rundi poslao je rivala u nokdaun i ubjedljivo slavio. Krasnićija u borbi za medalju čeka domaći bokser koji je danas uz pomoć sudija pobijedio hrvatskog predstavnika”, izjavio je Drašković.

Naš treći predstavnik Nenad Marković će prvi put u ring zakoračiti u četvrtak. Njegov protivnik u osmini finala je bokser iz Njemačke.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeljko
Gost
Zeljko

To momci srecno

Send this to a friend