Ostali sportovi

Crnogorski plivači odradili prvi trening pred nastup na SP u Budimpešti

tekst i foto: wpolo.me

Ugled Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti kada je plivanje u pitanju braniće Jovana Terzić, Boško Radulović i Ado Gargović. Njih troje predvođeni trenerom Danijelom Franeta doputovali su jutros u glavni grad Mađarske gdje su u popodnevnim satima odradili i prvi trening u velelepnoj Duna Areni.

Prvi će u bazen Boško Radulović i to već u nedjelju kada će nastupiti u trci na na 50 metara leptir. On će u srijedu plivati i na 50 slobodnim stilom.

”Očekivanja su dobra, nadam se da će sve biti kako treba. Osjećaj u vodi je odličan. Imali smo malo prblema oko puta, ali sam siguran da to neće uticati na moj rezultat sjutra. Pripreme smo odradili odlično, tako da spremam očekujem sjutrašnji nastup”, kazao je Radulović.

Veliki rezultati se, naravno, ne očekuju. Primarni cilj je da se napadnu državni rekordi i da se stekne iskustvo, ističe trener Danijela Franeta.

”Odradili smo prvi trening, sve izgleda fenomenalno, sve svjetske zvijezde su tu. Rekli smo našim takmičarima da treba da uče od njih, da gledaju kako se ponašaju, da gledaju kako se rasplivavaju, kakav odnos imaju sa trenerom. Da skupljaju iskustvo. Ali, naravno da moraju da daju sve od sebe. Proteklih mjesec dana smo radili zajedno, i stvarno smo dobro trenirali. Nadam se da će se sve kockice složiti, da ćemo suzbiti tremu u drugi plan, da im pružimo podršku da otplivaju svoja najbolja vremena. Blizu su drzavnih rekorda. Ali, drugačije je plivati tokom treninga a drugačije pred 10-15 hiljada ljudi. Sigurna sam da će dati sve od sebe i da će zabilježiti dobra vremena”, poručila je Franeta.

Jovana Terzić će plivati na 50 i 100 slobodnim stilom, dok će Ado Gargović debitovati na seniorskim šampionatima i plivaće na 100 i 200 metara slobodnim stilom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE
Gost
MNE

Danijela je upropastila plivacki Klub BD!

Petrovac
Gost
Petrovac

Ajmo Bosko majstore svi smo uz tebe??

Send this to a friend