Ostali sportovi Selekcija Kosova sprema se za omladinsko prvenstvo Evrope

Crnogorski profesori odradili antropometrijsko mjerenje reprezentacije Kosova

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastavili su sa antropometrijskim mjerenjima van granica Crne Gore i realizovali mjerenje fudbalske reprezentacije Kosova u Prištini. Ova fudbalska reprezentacija, uzrasta do 19 godina, priprema se za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Velsu.

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica sa saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i mr Ivanom Vasiljevićem i dr Fitim Arifi i mr Sami Sermaxhaj sa Koledža Universi, u Prištini.

Selektor reprezentacije Kosova Ramiz Krasnići, njegovi pomoćnici Nazmi Rama, Đeljaj Karabegu i fiziotarapeut Isuf Maraj prisustvovali su mjerenjima i imali uvid u kompletnu morfološku strukturu mladih fudbalera.

Profesor Bjelica se zahvalio na sjajnim uslovima koje su imali tokom mjerenja mladih fudbalera Kosova i naglasio primarni značaj morfološke dijagnostike za mlade sportiste jer usljed nestručnog rada može doći do negativnih i štetnih posljedica po lokomotorni aparat.

Takođe, selektoru Krasnićiju predstavljeni su rezultati dobijeni tokom današnjeg mjerenja njegovih izabranika.

Tags

7

avatar
1000
5
2
0
 
7
IvoaloDzoniBeniMilo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivo
Gost
Ivo

Izmisljaju poslove

Dzoni
Gost
Dzoni

Pratim rad profesora iz Niksica sa UCG jer sam u sportu od malih nogu. I vidim da uspijevaju u svojim namjerama. To nikom nije poslo za rukom da testira toliki broj inostranih klubova i inostranihreprezentavija. Obicno rukovodstva tih kolektiva podatke drze u tajnosti. To je ogroman posao i napor. Treba im jos veca podrska u ovom naumu.

Beni
Gost
Beni

Kosovo napreduje u fudbalu. Vidim da ovi profesori posebno se bave sportistima iz okruzenja. To je pozitivno sto uporedjuju sportske karakteristike i razlike. Poznajem licno Bjelicu, Popovica, Idrizovica, Gardasevica i Bojanica. Po mom misljenju su svi OK.

Milo
Gost
Milo

Svaka cast profesorima sa Fakulteta za sport i fizicko vaspitanje iz Niksica. Vidi se da imaju viziju i da znaju sta su sportske nauke. Negdje sam na televiziji slusala i vidjela da imaju najbolju naucnu bazu u citavom regionu. Moja kcerka je sportista. Puna podrska.

alo
Gost
alo

Bravo Dzoni-Beni-Milo. Otkrila si nam i pol pod pseudonimom Milo

Ovjektivni
Gost
Ovjektivni

A imali iko da predje Dobrakovo da ga ovi Bjelicini strucnjaci ne izmjerise.
Sad ce objaviti naucni rad: RELACIJE MORFOLOSKIH KARAKTERISRIKA I MOTORICKIH SPOSOBNOSTI IZMEDJU NIKSICKIH DOMACINA I FUDBALERA KOSOVA , koji ce biti od nepeocjenjive naucne vaznosti za dalju selekciju beraca sumsih plodova.

ReljaK
Gost
ReljaK

Objektivni-jako ste objektivni i posebno dobronamjerni. A tek o vašoj stručnosti ne treba trošiti vrijeme. Vidi se i da imate dosta obaveza. I da se bavite tudjim poslom vjerovatno od neke muke. Neka, neka proćiće vas to godinama kad odete u penziju. Do tada vam savjetujem da se bavite svojim poslom.

Send this to a friend