Ostali sportovi

Crnu Goru zanima samo zlatna medalja

foto: oscg.me

Odbojkaši su poslali jasnu poruku uoči priprema za Igre malih zemalja Evrope, koje 27. maja svečanim otvaranjem počinju u Budvi. Crnogorci idu na zlato!

“Razmišljamo o zlatnoj medalji. Želimo da pred našom publikom napravimo dobru uvertiru za Evropsko prvenstvo. Ako budemo na nivou, mislim da ćemo uspjeti. Čeka nas nastup na najvećem takmičenju koje će se organizovati u Crnoj Gori, što predstavlja čast i obavezu za učesnike. Mislim da ljudi još uvijek nijesu shvatili značaj ovog takmičenja”, kazao je Ivan Ječmenica.

Naš reprezentativac očekuje podršku u Budvi, a u Kipru i Luksemburgu vidi ozbiljne rivale.

“Odbojka se vratila, a Budvani su ove sezone imali značajnu podršku sa tribina. Vjerujem da ćemo iskoristiti euforiju i da će nam Igre biti dobar zalet za obaveze na šampionatu Evrope. Favoriti smo u Budvi, a ambicije su maksimalne. Vidimo opasnost od Kiprana, dobri su i Luksemburžani, posebno dva igrača koja igraju italijansku ligu.”

Naš reprezentativac dolazi iz dobre sezone u francuskom Kambreu. Srednji bloker posljednje tri godine nastupa za ovaj drugoligaški tim, gdje će provesti i naredne dvije.

“Produžio sam ugovor i zadovoljan sam. Malo nam je nedostajalo da se plasiramo u Prvu ligu, ali i od naredne godine imaćemo ponovo velike ambicije. Nijesam želio da mijenjam sredinu i rizikujem. Posijednje tri godine osjećam se odlično u Francuskoj, a klub ima ozbiljan projekat”, zaključio je Ječmenica.

Send this to a friend