Ostali sportovi

Danijel Furtula blizu rekorda i norme za Evropsko prvenstvo

Kakav hitac, kakav povratak Danijel Furtula definitivno će ponovo zasijati punini sjajem!

Crnogorski bacač diska, nakon skoro dvije godine pauze zbog povreda leđa, prije nekoliko dana osvojio je prvo mjesto u Celju hicem 58,09 metara, da bi juče u Splitu imao fantastičan nastup, koji je zaključio rezultatom 63,28 metara.

Da se radi o sjajnom rezultatu najbolje svjedoči podatak da je hitac Mojkovčanina za samo 22 centimetra slabiji od norme za Evropsko prvenstvo, koje se od 7 do 12. avgusta održava u Berlinu, ali i blizu ličnog, odnosno crnogorskog rekorda (64,60 m).

“Zaista sam prezadovoljan brzinom, vratio sam se nakon kraćeg rada sa trenerom Edisom Elaksovićem, trenirajući zajedno sa Sandrom Perković. Sve se odvija kako je zamislio i planirao trener Edis, jer ne žurimo. Glavni ciljevi su nam naredne godine, kada želim da ispunim normu za Olimpijske igre u Tokiju i naravno tamo ostvarim najbolji rezultat”, kazao je Danijel Furtula.

Crnogorski bacač diska prije pet godina u Baru je ostvario hitac 64,60 n% dok je 2011. na EP za juniore imao rezultat 63,54 m, a na EP prije dvije godine je imao hitac 63,14 m.

Furtula je u Splitu od pet serija čak četiri puta imao hitac preko 61 metar 61,23 m; 61,30 m; 62,25 m i 63,28 m.

“Još jednom želim da se zahvalim ASCG na čelu sa predsjednikom Miloradom Vuletićem, koji mi je obezbijedio maksimalne uslove da se pripremam u Hrvatskoj, po svjetskim standardima u kampu sa Sandrom Perković”, istakao je Furtula.

Mojkovčanin će već danas otputovati za Bugarsku, jer se u Staroj Zagori 20. jula održava prvenstvo Balkana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
anonymous
Gost
anonymous

Bravo, majstore! Gledamo te na Olimpijadi! Dje ces ucestvovat u finalu i makar oborit crnogorski rekord!

Send this to a friend