Ostali sportovi

Darko Pešić oborio rekord i polomio nogu

Darko Pešić sa osvojenih 7846 bodova na takmičenju u austrijskom gradu Gocuzu postavio je novi crnogorski rekord u desetoboju.

Član cetinjskog Lovćena je na najjačem svjetskom takmičenju desetobojaca uspio da sakupi 7.846, čime je za 19 bodova popravio dosadašnji državni rekord u desetoboju, ali je imao peh jer je slomio nogu.

“Slomio sam nogu, a u utorak moram da idem na magnetnu rezonancu, kako bi se utrvrdio stepen ozbiljnosti povrede. Ostaje žal. Dao sam sve od sebe, pokušao da stignem do norme za Svjetsko prvenstvo, a samo četiri boda dijelilo me od norme za Evropsko prvenstvo, koje se održava naredne godine. I pored povrede, bio sam na dobrom putu, ali nijesam izdržao.” – kazao je Darko Pešić.

Pešić je trku na 100 metara istrčao za 11,25 sekundi, skočio je u dalj 7,15 metara, u bacanju kugle ostvario je hitac 15,47 metara, preskočio ie 194 centimetra, na 400 metara ostvario je rezultat 51,03 sekunde, a na 110 metara sa preponama 14,65 sekundi.

U bacanju diska imao je rezultat 45,56 metara, u skoku motkom preskočio je 4,20 metara, dok je koplje bacio 59,56 metara. Trku na 1.500 metara istrčao je za četiri minuta, 24 sekunde i 73 stotinke.

Na takmičenju je nastupilo 30 najboljih svjetskih desetobojaca, a Pešić je pobijedio u disciplini bacanje kugle.

Ipak, Darko Pešić, koji je u martu osvojio šesto mjesto u sedmoboju na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Beogradu, nije uspio da stigne do norme za Svjetsko prvenstvo, koja iznosi 8100 bodova.

Da je Cetinanin postavio bolje rezultate u skoku u dalj, skoku u vis i skoku motkom norma za prvenstvo svijeta bila bi dostignuta, jer je imao mnogo bolje lične rezultate od postignutih…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gost
Gost
gost

jbg… steta. Nadam se da nije nista ozbiljno, premda znam da i lom najmanje koscice u stopalu iziskuje duze lijecenje. Samo hrabro!

Send this to a friend