Ostali sportovi

Dječji festival odbojke u PG, specijalni gost Vanja Grbić!

Dječji festival odbojke održaće se u subotu na Trgu nezavisnosti u Podgorici, a generalni sekretar OSCG Ivan Bošković najavio je da će specijalni gost biti legendarni odbojkaš Vladimir Grbić.

“Balkan Volleyball Kids Festival ili „Dječiji festival odbojke“ za djecu sa Balkana je projekat koji je pokrenula Balkanska odbojkaška Asocijacija sa ciljem promocije odbojke na našim prostorima. Kids Festival se do sada održavao u Kočaeliju i Istanbulu u Turskoj, Beogradu u Srbiji, a Odbojkaški savez Crne Gore je sve uradio kako bi ove godine Podgorica i Crna Gora dobili čast da budu domaćini ove manifestacije, koja će okupiti preko 120 djece iz 10 zemalja sa Balkana. Želio bih i da istaknem zadovoljstvo što će tog dana biti mnogo poznatih odbojkaških radnika na Trgu, a posebno zadovoljstvo je dolazak Vladimira Vanje Grbića, proslavljenog jugoslovenskog odbojkaša, osvajača zlatne olimpijske medalje u Sidneju i člana „Kuće slavnih“”, rekao je Bošković.

Organizatori očekuju više od 400 djece tokom ove manifestacije.

“Važno je napomenuti da cilj ovog takmičenja nije nadmetanje, već osim odbojkaškog dijela, sva djeca će biti upoznata i sa kulturnim sadržajima Podgorice i biće im upriličen obilazak grada. U sklopu događaja, odlučili smo da uključimo i djecu sa „Jugopetrol EKO mini odbojke“, očekujemo preko 400 djece, koja će takođe da budu dio svega ovoga i koja će dobiti svoje medalje, zahvaljujući našem sponzoru Jugopetrolu. Želio bih i da se zahvalim Glavnom gradu Podgorici, Turističkoj organizaciji Podgorice i Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore, na pomoći u organizaciji Kids Festivala. Na kraju, iskoristio bih priliku da pozovem građane Podgorice i Crne Gore da dođu u subotu na Trg nezavisnosti u Podgorici i da zajedno napravimo ovaj događaj još većim!”, dodao je Bošković.

Dječji festival odbojke održaće se u subotu od 10 do 14 sati.

Send this to a friend