Ostali sportovi

Dogovorena dva sjajna obračuna: Džošua na Puleva, Ortiz napada Vajldera

Britanski bokser Entoni Džošua braniće titule prvaka svijeta 28. oktobra u Kardifu protiv bugarskog borca Kubrata Puleva.

Džošua će protiv iskusnog Bugarina braniti pojaseve WBA, IBF i IBO šampiona, a Pulevu će ovo biti drugi napad na titule najboljeg teškaša svijeta.

Pulev je 2014. godine doživio jedini poraz u karijeri (26-1) kada ga je pobijedio Vladimir Kličko. Bokserski stručnjaci vjeruju da će bugarski borac biti veoma težak rival za Džošuu.

Vjeruje se da bi baš Pulev mogao biti taj koji bi iskustvom i znanjem mogao da zaustavi nepobjedivog Britanca, koji je za sada na skoru od 19-0, uz sve pobjede nokautom.

Samo sedam dana kasnije, 4. novembra u Njujorku, održaće se još jedan veliki spektakl. WBC prvak, neporaženi Amerikanac Diontej Vajlder (38-0), imaće najteži izazov u karijeri.

Njegov rival će biti takođe neporaženi Kubanac Luis Ortiz (27-0-2), koji već dugo želi da preuzme tron svjetskog boksa, ali je zbog problema s dopingom uvijek bio ispod ljestvice koja odvodi na sam vrh.

Gotovo je sigurno da će se pobjednici ovih duela naći u ringu već iduće godine. Šampioni će se boriti za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije, a većina bokserskih stručnjaka bi voljela da vidi konačan obračun Džošue i Vajldera.

Međutim, obojica će morati da pređu jako teške prepreke za taj meč. Pulev i Ortiz su sama elita teške kategorije i sigurno je da će oni svaku šansu da postanu šampioni maksimalno iskoristiti.

Send this to a friend