Ostali sportovi Planovi

Doktor napada titulu

Ekipa Jamahe vjeruje da Valentino Rosi (41) može osvojiti MotoGP titulu ove godine – osmu u karijeri i prvu nakon 2009. godine.

Legendarni italijanski veteran bio je treći na posljednjoj trci u Herezu, a Lin Džarvis, šef japanskog tima Jamahe, najavio je pobjede slavnog ,,Doktora“.

“Iskreno, svi u timu smo iznenađeni entuzijazmom, kvalitetom Valentinove vožnje na treninzima, svakodnevnom posvećenošću. Napada titulu i mi ga vidimo u krugu kandidata za titulu. Sigurno neće biti lako trenutno pored Vinjalesa i Kvartarara, ili kad se Mark Markes oporavi od povrede. Ali ima šansu”, rekao je Džarvis.

Naredna trka šampionata na programu je u češkom Brnu 9. avgusta. Pitanje je da li će aktuelni šampion Markes uspjeti da se do tada oporavi od loma nadlaktice i bori za bodove.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prč
Gost
Prč

Rosija pratim cijelu karijeru i jedini vozac za koga navijam al ova prica je skroz besmislena.tempo u trci standardno los za pobjednicko postolje a kamo li za pobjede.nadjite trku u zadnje dvije sezone dje je pretekao nekog na stazi,nema je.onamo dje je nekad bio najaci sad je najslabiji a to je druga polovina trke.nesto ne funkcionise izmedju njega i te… Više »

Nick
Gost
Nick

Pojma nemas

logika
Gost
logika

ili tim ili motor, ali svakako je zapeo nedje i nista ne radi po tom pitanju

Vlado
Gost
Vlado

Bio je najbolji, i dalje ga obozavam, ali 41 god nije 19. Neka se niko ne zavarava.

Ekolog
Gost
Ekolog

Najbolje bi bilo da promijeni godine na jedno 20-25(kad bi bilo moguce).Naravno da nije zaboravio da vpzi i nije kriva jamaha na kojoj je cinio cuda ali biologija cini svoje.Ovo vam pise jedan pedesetsestogodisnjak koji je volio brzo da vozi i rizikuje a danas na vrh gasa .I jos nesto sigurnije sam se tada osjecao vozeci brzo nego danas kao… Više »

Kontra stav
Gost
Kontra stav

Druze ima 41 godinu…godine su ga stigle njegov zenit je prosao..sad radi samo za ugovore..pobjeda na trci bi bila ravna senzaciji..

Send this to a friend