Ostali sportovi

Dominacija Sanjinih klinaca

Ilustracija

Prvi dan 25. pojedinačnog i 25. ekipnog prvenstva Crne Gore za pionire i seniore, koje je održano u Pljevljima, obilježili su takmičari AK Sanja iz Bara.

Prvog dana takmičenja najviše medalja osvojili su Sanjini klinci, takmičari kluba koji nosi naziv po Sanji Đurnić, nekada najboljoj jugoslovenskoj preponašici.

AK Sanja iz Bara prvog dana bio je najbolji sa osvojenih 11 medalja, dok su takmičari Mornara i Bara osvojili po devet. U pojedinačnoj konkurenciji najviše medalja osvojili su takmičari Ognjen Vojvodić, član Mornara i Anastasija Kojić, članica AK Sanja sa osvojene tri zlatne medalje.

Takmičenje je okupilo više od 150 atletičara iz 14 atletskih klubova Budućnost, Podgorički maraton, Rudar, Jedinstvo, Tara, Mornar, Lim, Sanja, Arsenal, Bar, Lovćen, Marović, Tempo i Nikšić.

Takmičenju je ispred ASCG prisustvovao selektor reprezentacije Osman Erović i generalni sekretar Milan Madžgalj.

Na takmičenju su postavljena dva rekorda Crne Gore Elijan Dervišević, član AK Marović postavio je rekord za cicibane u troskoku sa rezultatom 9,22 m i rekord za cicibane u bacanju vortexa sa rezultatom 47,60 metara.

Tags
Send this to a friend