Ostali sportovi Tri medalje za iskusnu atletičarku

Dominacija Slađane Perunović

Slađana Perunović

Slađana Perunović obilježila je prvi dan 65. pojedinačnog atletskog prvenstva Crne Gore za seniore, osvojivši zlatne medalje u trkama na 1.500 i 5.000 metara, dok je na 400 metara bila drugoplasirana.

Takmičenje koje je održano na atletskom stadionu u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu, pod pokroviteljstvom ASCG i Ministarstva sporta Crne Gore, a u tehničkoj organizaciji Vojske Crne Gore i ATK “Podgorički maraton”, okupilo je 100 takmičara iz 18 klubova (Budućnost, Jedinstvo, Tara, Mornar, Lovćen, Garač, Rudar, Lim, Sanja, Nikšić, Podgorički maraton, Tempo, Dionis, Sparta, Orion, Zeta 2012, Podgorica i Jump).

Najviše medalja prvog dana takmičenja osvojili su atletičari Lovćena i Rudara (po sedam), dok je takmičarima Tare pripalo šest odličja.

Postavljena su tri rekorda Crne Gore i to Nemanja Madžgalj, član Oriona, koji je postavio rekord za cicibane na 400 m rezultatom 1:14,70. Njegov klupski drug Milivoje Pajović, postavio je rekord za mlađe pionire u bacanju koplja (39,54).

Da je zaista veliki biser potvrdila je Ana Bošković, članica Tare, koja je u bacanju kladiva sa hicem 48,67 metara postavila novi juniorski i seniorski rekord.

Send this to a friend