Ostali sportovi BOKSERKE BUDVE NA MEĐUNARODNOM KAMPU U MOSKVI

Dragocjeno iskustvo

Bokserke Budve Tamara Radunović, Bojana Gojković i Nina Radenović učestvovale su na trećem međunarodnom bokserskom kampu za žene u Moskvi, koji je pored njih okupio takmičarke iz Rusije, Francuske, Finske, Švedske, Italije, Belgije, Mađarske, Norveške, Letonije, Grčke i Slovenije, među kojima su bile i brojne osvajačice medalja na prvenstvima Evrope i svijeta.

Poslednja tri dana odrađeni su test mečevi bez proglašenja pobjednika koje su Budvanke maksimalno iskoristile odradivši čak devet bespoštednih borbi sa odličnim protivnicama.

Tamara je boksovala sa Valerijom Rodionovom, četvorostrukom šampionkom Rusije i višestrukom osvajačicom evropskih medalja, zatim sa Helenom Enval, trostrukom šampionkom Švedske i Natalijom Sucigovom, koja takođe ima medalju sa prvenstva Evrope.

Bojana se borila sa Anastasijom Kirilenko, koja je ove godine takođe bila juniorska šampionka Evrope, ali u lakšoj kategoriji, zatim sa Ruskinjama Dijanom Atanasovom i Polinom Homjakovom, dok je Nina za protivnice imala Olimpiju Kiš iz Mađarske, Katarinu Marčenko iz Letonije i Kseniju Sergejinu iz Rusije.

“Naše djevojke su u test mečevima pokazale mnogo i bez imalo respekta su boksovale sa veoma kvalitetnim protivnicama koje iza sebe imaju pregršt medalja sa velikih takmičenja i mogu slobodno reći da nisu ni malo odstupale ni u kom segmentu bokserakog sporta, čak naprotiv u pojedinim trenucima su bile veoma ubjedljive. Siguran sam da idemo dobrim putem i da će našim djevojkama praksa koju su imale u Rusiji veoma značiti za dalji rad”, rekao je trener Budvanki Nikola Ružić.

Send this to a friend