Ostali sportovi

Drama u Talinu i pobjeda odbojkaša nad Mađarskom

Odbojkaši Crne Gore pobijedili su Mađarsku sa 3:2 (23:25, 25:13, 25:23, 26:28, 15:10) u drugom kolu kvalifikacionog turnira za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Uspjeli su izabranici Veljka Bašića da poslije poraza od Rusije savladaju nezgodne i uporne Mađare.

Vodila je Crna Gora tokom prvog seta konstantno, a onda je u završnici ispustila prednost. Rival se poslije vođstva našeg tima 23:20 razigrao i sa pet uzastopnih poena riješio uvodnu dionicu u svoju korist.

Međutim, takav epilog prvog seta nije pokolebao naš tim. Zaigrala je Crna Gora fantastično u drugom setu i u jednom momentu na semaforu je pisalo 20:8, da bi na kraju bilo 25:13 za crvene.

U trećem setu Mađarska je češće bila u prednosti, ali se na kraju radovala naša selekcija. As Bojića donio je vođstvo crnogorskom timu 21:20, a naš tim je imao više koncentracije u završnici i sa 25:23 preokrenuo rezultat.

Sličan je bio i četvrti dio igre, ali sada sa drugačijim epilogom. Drama je pripala Mađarima koji su sa 28:26 izborili taj brejk.

Bolje je Mađarska počela odlučujući set, povela 5:2, ali je naš tim zahvaljujući odličnim servisima Ćulafića i dobroj igri u polju preokrenuo na 7:5.

Neizvjesnosti u finišu nije bilo, jer je Crna Gora sa 15:10 sigurno privela meč kraju.

Izabranici Veljka Bašića sjutra od 17 sati igraju protiv Estonije, možda i ključni meč u borbi za drugo mjesto koje vodi u baraž.

Send this to a friend