Ostali sportovi

Drašković napada svjetsku titulu

Ratko Drašković se ne predaje! Crnogorski profesionalni bokser, koji je u februaru napunio 53 godine, boriće se 27. aprila u Auzburgu za titulu profesionalnog prvaka svijeta u superteškoj kategoriji, u verziji WBU.

Protivnik u borbi za pojas biće mu Britanac Deni Vilijams, koji je kao profesionalac ostvario 53 pobjede i 26 poraza. Drašković, koji je prethodne tri godine zabilježio pet vezanih pobjeda, u Auzburgu će mu biti 50. meč na profi ringu, na kojem je ostvario 35 pobjeda, 12 poraza, a dva puta je boksovao neriješeno.

“Dobro sam se pripremao za ovaj meč, koji je trebalo da se desi odavno, ali iz više razloga često je odlagan. Daću sve od sebe da pred kraj karijere pobijedim borca koji me je spriječio da dođem u sami vrh svjetskog boksa. Drago mi je da se i dalje bori i da imam priliku da mu se revanširam”, kazao je Drašković.

Drašković je prije nešto više od godinu osvojio je WBU titulu u Hanoveru, ali mu je WBU komisija oduzela jer je nije branio u predviđenom roku.

Meč Vilijamsa i Draškovića predviđeno je da traje 12 rundi.

“Interesantno je da su bili rivali i prije 15 godina, kada je britanski bokser ostvario pobjedu. On je samo tri mjeseca kasnije nokautirao legendarnog Majka Tajsona, nakon čega je u meču za jednu od naj prestižnijih svjetskih titula poražen od Vitalija Klička. Hvala mom stručnom štabu i prijateljima koji sponzorišu moju karijeru koja traje za nevjerovati 38 godina. Bez obzira na ishod meča, u skorije vrijeme ću odboksovati posljednji meč”, rekao je Drašković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

Još malo ti fali za duplu JANOVIĆEVU penziju.Svaka čast

Sekulovic S
Gost
Sekulovic S

Nemoj bataljivat Rale u najboljim si godinama,tek od tebe treba očekivati najbolje rezultate

Send this to a friend