Ostali sportovi

Drašković zadržao vođstvo

Šestog dana 73. Prvenstva Crne Gore u šahu odigrana su dva kola. Velika uzbuđenja i borbenost obilježili su dan za nama, a u poslednja dva kola sa prvog mjesta ulazi intermajstor Luka Drašković.

Mladi Baranin uknjižio je dva remija što mu je bilo dovoljno da zadrži vođstvo. U jutarnjem kolu sa kolegom po tituli i braniocem Blažom Kalezićem nakon desetak odigranih poteza, a zatim i sa velemajstorom Dragišom Blagojevićem nakon obostrano korektne igre.

Pola poena manje od njega imaju: Blažo Kalezić, koji je osim sa Draškovićem, remizirao i sa Bogdanom Podlesnikom, Nikola Đukić koji je savladao Miloša Pečiricu i izgubio od Andreja Šukovića. Velemajstor Đukić je prevodio mat u poziciji koja je bila u granicama remija, a tom pobjedom je i mladi fide majstor Šuković došao do petog osvojenog poena. Pet poena ima i četvorostruki prvak Crne Gore i aktuelni prvak svijeta za slabovide i slijepe šahiste Predrag Nikač, koji je u šestom kolu remizirao sa Božidarom Kisićem da bi u sedmom nadigrao Nikolu Potparu.

Slijedi grupa igrača sa 4,5 poena, koja će tražiti svoju šansu u poslednja dva kola, a koju predvodi velemajstor Blagojević, a isti broj poena imaju: intermajstor Bogdan Podlesnik, fide majstor Aleksandar Tomić, ali i Savo Vujović i Nikolina Koljević.

Mladi Cetinjani igraju sjajno na ovom turniru i definitivno obećavaju perspektivu našem šahu, dok njihovi sugrađani Peko Đurović i Milo Pobor imaju po 4 poena, što je dokaz da je ŠK Crnogorac sa Cetinja iznjedrio jednu sjajnu generaciju mladih šahista.

Sjutra od 16:30h je na programu osmo kolo u kome izdvajamo duele: Drašković – Nikač, Kalezić – Šuković, Tomić – Đukić, Blagojević – Koljević, Vujović – Podlesnik.

Podsjetimo, Prvenstvo se igra u sjajnom ambijentu Diplomatske kule Capital Plaza centra, a organizator je Šahovski savez Crne Gore u saradnji sa Upravom za sport i mlade.

Send this to a friend