Ostali sportovi

Đukanović: Sport predstavlja najprestižniju djelatnost u našoj državi

“Sport predstavlja najprestižniju djelatnost u našoj državi, kojom se Crna Gora danas najubjedljivije predstavlja na međunarodnom tržištu. Zato moramo obezbijediti šire razumijevanje i podršku ukupne društvene zajednice ljudima koji su velikim pregnućem doprinijeli tim rezultatima. Važno je razvijati i naučnu dimenziju u oblasti sporta, za šta su zaslužne institucije poput Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje“, istakao je Đukanović. 

Rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić naglasila je da sport značajan za vrijednosno ozdravljenje čitavog društva, a Univerzitet predano radi na razvoju njegovog naučno-istraživačkog aspekta.  

Podsjetimo, članovi odbora su i: ministarka nauke Sanja Vlahović, ministar prosvjete i predsjednik Rukometnog saveza Predrag Bošković, gradonačenlnik Podgorice Slavoljub Stijepović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta mr Dušan Simonović, direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović, predsjednik Atletskog saveza Milorad Vuletić, predsjednica Skijaškog saveza Vesna Medenica, predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Srđan Kovačević, rukometni trener Dragan Adžić, vaterpolo trener Petar Porobić,  fudbalski trener Miodrag Božović, rukometašica Katarina Bulatović, vaterpolista Nikola Janović, džudista Srđan Mrvaljević, sportski direktor Ženskog rukometnog kluba ,,Budućnost” Bojana Popović, profesor novosadskog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Zoran Milošević i profesor Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja iz Sarajeva i potpredsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Izet Rađo.

12. Međunarodna naučna konferencija o transformacionim procesima u sportu “Sportska dostignuća“ održava se od 2. do 5. aprila u Podgorici, i okupiće preko 160 vodećih svjetskih  autora i istraživača u oblasti sportskih, društvenih i humanističkih nauka i medicine iz 22 zemlje.

Konferenciju organizuju Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, pod pokroviteljstvom Univerziteta Crne Gore

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Pozdravljam! Svaka cast
Pozdravljam! Svaka cast premijeru, kada stize sve!

Anonimni
Gost
Anonimni

Crnogorski sport je šarenaCrnogorski sport je šarena laža koja mnogo i premnogo košta a služo režimu da prodaje lažnu sliku o svakodnevnici . Kad bi se sredstva koja godišnje maznu sportski profiteri uložila u masovne sportove za koje imamo uslova a koji su jeftini / primjer stoni tenis / imali bi za realtivno kratko vrijeme i šampione ali i zdraviju… Više »

Send this to a friend