Ostali sportovi

Đukanoviću priznanje za izvanredan doprinos razvoju sporta

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah danas je, povodom 125 godina od osnivanja te organizacije, predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću uručio posebno priznanje, koje se dodjeljuje šefovima država koji su dali izvanredan doprinos razvoju sporta.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, on je zahvalio Bahu na podršci koju je MOK pružio za organizaciju Igara malih zemalja i njegovom ličnom doprinosu i prisustvu zatvaranju ove manifestacije.

“Istakao je da je organizacija ovakvog sportskog događaja, prilika da se Crna Gora dodatno afirmiše, imajući u vidu da smo prije 13 godina obnovili svoju nezavisnost, iako smo svoju državnost njegovali gotovo milenijum. Predsjednik je ocijenio da je sport najbolja prilika da se kvaliteti jedne zemlje i njenog naroda predstave međunarodnoj zajednici i svojim partnerima, znatno brže nego na bilo kom drugom polju”, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, Đukanović je sagovorniku kazao da je Crna Gora nakon obnove nezavisnosti postala članica NATO-a i da je najviše odmakla u pregovorima sa EU. U svemu tome, kako je istakao, posebnu čast nam predstavlja što je odmah nakon obnove nezavisnosti, Crna Gora postala dio porodice Međunarodnog olimpijskog komiteta.

“U svim svojim stremljenjima, za ekonomskim napretkom, jačanjem kvaliteta života građana, izgradnjom infrastrukture i integracionim procesima, nijesmo zaboravili potrebe konstantnog ulaganja u sport”, kazao je predsjednik.

U tom kontekstu, ukazao je na Strategiju razvoja sporta Crne Gore, koja sadrži jasne ciljeve i smjernice daljeg unapređenja, kao i na činjenicu da prednjačimo po ulaganjima u sportsku infrastrukturu, imajući u vidu broj stanovnika i sportista.

Bah je zahvalio predsjedniku na prijemu, kao i na dugogodišnjem doprinosu razvoja sporta u Crnoj Gori.

“Istakao je da mu uvijek posebno zadovoljstvo pričinjava kada državu vodi lider, koji ima afinitete prema sportu, sto je simbol posvećenosti disciplinovanosti i požrtvovanja. Pohvalio je uspjehe koje je Crna Gore postigla u ispunjavanju svojih vanjskopolitičkih prioriteta i posebno istakao sportske rezultate, kao najreprezentativniju afirmaciju naše zemlje u svijetu”, dodaje se u saopštenju.

Bah je, takođe, ukazao na kvalitetnu organizaciju Olimpijskih igara malih zemalja Evrope, čime je Crna Gora dokazala da je sposobna da se nosi i sa organizacijom najvećih i najzahtjevnijih međunarodnih takmičenja, te je pohvalio i kvalitetnu koordinaciju i proaktivno djelovanje Crnogorskog olimpijskog komiteta i Ministarstva sporta.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Duško Simonović i ministar sporta Nikola Janović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
IZAĐI MALA😁😁
Gost
IZAĐI MALA😁😁

Izađi malaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,izađi malaaaaaaaaaa😁😁😁😁😁😁😁

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Čestitam.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Milo priča predsjedniku MOK-a kako je Crna Gora članica NATO-a ?
Nerealno.

Send this to a friend