Ostali sportovi

Đukić i Drašković maksimalni

Reprezentativci, velemajstor Nikola Đukić i intermajstor Luka Drašković, zadržali su maksimalan učinak i nakon trećeg kola na 73.

Državnom prvenstvu u šahu.

Velemajstor Đukić je savladao Nikolu Potparu u zanimljivoj partiji u kojoj je Potpara propustio bolje nastavke, dok je Drašković nadigrao fide majstora i nekadašnjeg selektora, Dragana Popadića.

Branilac titule Blažo Kalezić i njegov kolega po tituli Predrag Nikač, brzo su remizirali pa imaju po pola poena manje od vodećeg dvojca.

Baš kao Miloš Pečurica koji je kaznio riskantnu igru Mila Pobora, odnosno Peko Đurović koji je nadigrao Igora Vujačića. Maratonski duel između Aleksandra Tomića i Božidara Kisića, pripao je Tomiću koji je iskoristio nepreciznost Kisića, u sedmom satu igre.

Velemajstor Dragiša Blagojević je povezao i drugu pobjedu nakon startnog poraza, savladavši Dragoljuba Abramovića, pa se vratio u gornji dio tabele.

Na turniru nastupaju i tri dame, a trenutno je najbolja Nikolina Koljević, koja ima 1,5 poen.

Podsjetimo da osim borbe za laskavu titulu, prvenstvo ima posebnu težinu zbog činjenice da će četiri prvoplasirana razigravati za mjesto na svjetskom kupu.

Sudijski posao obavljaju Zoran Peruničić i Milan Radonjić.

Prvenstvo se nastavlja sjutra četvrtim kolom koje donosi duel vodećih na tabeli u kome bijele figure vodi Drašković.

Izdvajamo i ništa manje zanimljive partije: Kalezić – Đurović, Pečurica – Tomić, Blagojević – Nikač, Potpara – Šćekić…

Partije počinju u 16:30, a turnir se igra u ambijentu Diplomatske kule Capital Plaza centra u Podgorici.

Partije je moguće pratiti preko zvaničnog sajta Šahovskog saveza Crne Gore (sahcg.me) koji je i organizator takmičenja u saradnji sa Upravom za sport i mlade.

Send this to a friend