Ostali sportovi

Đukić sam na vrhu

Velemajstor Nikola Đukić, savladao je juče, u šestom kolu, turskog predstavnika Sanal Vahap i uspio na tri kola do kraja napravi 1,5 poen prednosti u odnosu na konkurente.

Igrana je sicilijanska odbrana, Sanal se odlučio da ostavi kralja u centru, što je naš predstavnik iskoristio i primorao, prvog nosioca, na predaju.

Popularni Đuka je u odličnoj formi i definitivno je blizu pobjede na ovom turniru.

Aleksandar Tomić krenuo je oštro protiv azerbejdžanskog vunderkinda Ajdina Sulejmanlija.

U daminom gambitu, Tomić je napravio veliku rokadu i krenuo u napad na crnog kralja. Propustio je neke jače nastavke, a onda je Azerbejdžanac odgovorio žrtvom kvaliteta, na kraju je Tomić imao topa i pješaka, a protivnik lovca i tri pješaka, pa je nekon precizne igre sklopljen remi.

Blažo Kalezić je dopustio u karo-kanu Aleksandru Delčevu da brzo izjednači, pa je nakon toga ostatak partije protekao u nadmudrivanju u granicama jednakosti, pa su se protivnici saglasili na remi.

Miloš Pečurica je poražen nakon velike borbe i nekoliko grešaka od predstavnika Turske Kan Isika.

Igrana je varijanta izmjene u slovenskoj odbrani, a Pečurica je napravio nekoliko grešaka i time omogućio protivniku da dođe u bolju poziciju.

Preciznom igrom Kan je iskoristio pruženu šansu i povezao drugu pobjedu na turniru.

Najduže je trajao duel Čelik Hasan Huseina iz Turske i predstavnika Rusije Dudin Gleba.

Dugo nadmudrivanje u karo-kanu pripalo je predstavniku Turske, koji je iskoristio grešku protivnika u poziciju kada su svi očekivali remi.

Danas je na programu sedmo kolo, u kome se sastaju: Sanal – Čelik Delčev – Đukić Kan – Kalezić Sulejmanli – Pečurica Dudin – Tomić.

Send this to a friend