Ostali sportovi

Džošua: Želio sam da ga povrijedim, Kličko: Bila je ovo gospodska borba

Britanski bokser Entoni Džošua rekao je poslije pobjede nad Vladimirom Kličkom u meču za svjetsku titulu da je želio da povrijedi Ukrajinca, ali i istakao da poštuje karijeru 41-godišnjeg kolosa.

Olimpijski šampion iz 2012. godine je prekidom u 11. rundi stigao do jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

“Izašao sam i pobijedio. Nisam se mučio da u 12 rundi pobedim Klička. Borio sam se srčano i jednostavno ga pobijedio, tako ja vidim ovaj meč. Znao sam da je moguće povrijediti ga i činio sam to rundu po rundu. Nisam došao da boksujem, već da ga povrijedim. Uz dužno poštovanje, htio sam da ga povrijedim“, rekao je Džošua.

27-godišnji Britanac bio je svjestan da je srušio velikana svjetskog boksa.

“Boksovao sam sa budućim članom kuće slavnih, on je uzor svima po ponašanju na terenu i van njega. Takođe, poštujem i volim svakoga ko uđe u bokserski ring“, dodao je Džošua i zahvalio se Kličku što je bio dio spektakla u Londonu.

Kličko je sa druge stran čestitao na pobjedi Džošui.

“Gledali ste gospodsku borbu, dvojice pravih boraca. Na kraju je bolji pobijedio. Nisam ispunio plan borbe i zato sam poražen. Čestitam Entoniju na pobjedi”, istakao je Kličko i dodao da postoji u ugovoru opcija revanša, ali da će o tome razmisliti kada analizira borbu koja je održana na “Vembliju”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ja mislio Kličko sa šljemom na glavi I puškom u ruci neđe u Donbasu, kad on nokautiran. Stvarno mi nikako nije jesan Kličko, onoliki patriotizam prije 3 g. na Majdanu, a nije na borbenoj liniji.

Send this to a friend