Ostali sportovi Markina analiza

Evo koliko gubi svjetski sport zbog koronavirusa

Samo bi dodatni troškovi, vezani za organizaciju odloženih Olimpijskih igara u Tokiju, mogli dostići više od deset milijardi eura, po analizi madridskog lista Marka.

U velikoj analizi troškova sa kojima se vrhunski planetarni sport suočio u periodu pandemije korona virusa, osnovni budžet Olimpijskihi igara u Tokiju prodijenjen je na oko 12,6 milijardi eura. A eventualni dodatni troškovi na čak 14,1 milijardi…

U slučaju definitivne suspenzije fudbalskih takmičenja ove sezone, najviše bi izgubila engleska Premijer liga – čak 1,2 milijarde eura od televizijskih prava. Slijede španska Primerasa sa 938 miliona, Bundesliga sa 740 a Serija A sa 641 miliona eura.

Budžet od televizijskih prava Lige šampiona koji je sada pod znakom pitanja iznosi čak 1,9 milijardi eura, a Lige Evrope 510 miliona.

Procjenjeni trošlovi otkazivanja trka Formule 1 trenutno su 107 miliona eura, a MotoGP trka 57 miliona.

Kada su američki sportovi u pitanju, MLB liga u bejzbolu mogla bi izgubiti čak 2,1 milijardu eura, NFL liga američkog fudbala 1,2 milijarde, NHL takmičenje hokeja na ledu 986 miliona a NBA liga 916 miliona.

Dodat je i interesantan podatak – da samo najveća košarkaška zvijezda, Lebron Džejms, za svaku neodigranu utakmicu u dresu Los Anđeles Lejkersa, tokom ove suspenzije, gubi 366.315 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasko
Gost
Vasko

Svaki sledeci ugovor sportski preko 1miliona eura da ima obavezu 25% od sume preko 1 mil da ide u medicinski budzet drzava. Auvrzjumater, ono sto je najvaznije za drustvo prezivljava sirotinjski, a sport i estrada se sprdaju novcem i raskalasnoscu.

Animus
Gost
Animus

Moze se zivjeti i bez sporta, ionako je odavno postao precijenjen…

Send this to a friend