Ostali sportovi

Februarsko izdanje časopisa Sport Mont indeksirano u 44 svjetske naučne baze

Februarsko izdanje naučnog časopisa Sport Mont , indeksirano u 44 svjetske naučne baze, donosi 20 naslova radova autora iz cijelog svijeta.

„Posljednji broj Sport Mont-a najbogatiji je do sada po broju naučnika i zastupljenih tema. O ugledu ovog časopisa najbolje govori indeksiranost u 44 međunarodne baze podataka, od kojih je najznačajnija indeksiranost u Scopus-u“, kazao je glavni urednik ovog časopisa prof. dr Duško Bjelica, sa Univerziteta Crne Gore.

Sport Mont, koji izlazi od 2003. godine, do sada je objavio više od 1400 naučnih radova i danas predstavlja temelj širenja mreže saradnje naučnika u oblasti sporta.

„U Sport Mont-u se uglavnom objavljuju radovi sa naučne konferencije Crnogorske sportske akademije, koja se tradicionalno, već 16 godina, održava svake godine u aprilu i okuplja naučna imena iz cijelog svijeta“, dodao je profesor Bjelica.

Časopis je usredsređen na aktuelne teme iz svih oblasti sportske nauke i sportske medicine. Pored profesora Bjelice, glavni urednik je i prof. dr Velibor Milošević, sa Univerziteta u Novom Sadu, dok je odgovorni urednik Jovan Gardašević.

Sport Mont izlazi tri puta godišnje, u februaru, junu i oktobru. Naredna izdanja biće obogaćena radovima sa konferencije u Dubrovniku, u Hrvatskoj, koja će se održati od 4. do 7. aprila 2019. godine, na temu „Sport, fizička aktivnot i zdravlje: savremene perspektive“.

Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija, u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje UCG, Univerzitetom Crne Gore i drugim tradicionalnim partnerskim institucijama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bjelica nije ni osnovnu umio zavrsiti a ne da uredjuje casopise. Da nije bio ekonom Premijera u vrijeme kad se Brano interesovao za fudbal ne bi ni do sportskog zurnala dolazio. Sprdnja, koja ce kako je krenulo biti brzo postavljena na mjesto koje zasluzuje

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Stara Podgorice,veoma griješiš analiziraj Konkurse od igara na sreću do 2008 – 2011 godine i Konkurse od Uprave za mlade i sport ,đe je djelovao kao da je doktorirao pravo,finansije,ekonomiju itd…..-

Send this to a friend