Ostali sportovi Uspjeh

Filip Radović obezbijedio plasman na POI u Tokiju

Filip Radović

Stoniteniser Filip Radović je obezbijedio direktan plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju.

Međunarodna stonoteniska asocijacija objavila je konačne liste učesnika po kriterijumu prvaka kontinenata i Svjetske para stonitenis rang liste, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Radović se plasirao direktno kao treći igrač svijeta, u kategoriji S 10. U toj kategoriji u Tokiju nastupiće 14 stonotenisera, od kojih je deset učesnika već poznato. To su prvaci pet kontinenata i pet najboljih sa liste.

Plasman će još izboriti pobjednik Viner turnira, koji će u aprilu sljedeće godine biti odigran u Laškom, kao i tri učesnika po odluci Bipartitne komisije.

“Veoma sam srećan što sam izborio plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju. Bio je izuzetno težak kvalifikacioni put, ali sam se nadao plasmanu imajući u vidu da sam posljednju godinu igrao na visokom nivou. Trenutno sam na trećem mjestu Svjetske para stoni tenis liste i nadam se da ću uspjeti da zadržim to mjesto do početka Igara jer mi daje bolju početnu poziciju. Ostaje da se vidi da li ćemo u Tokiju nastupiti i ekipno, nadam se da će Luka Bakić uspjeti da izbori učešće u narednom period”, rekao je Filip Radović.

“Što se tiče rezultata, još je rano da govorimo o tome, mislim da je i sam plasman veliki uspjeh, ali mogu da obećam da se neću zadovoljiti time i da ću u Tokiju nastupiti kao konkurentan takmičar.”

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić čestitao je Filipu i njegovom stručnom timu na čelu sa trenerom Nikolajem Lupuleskuom.

“Ponosni smo na Filip. Sa nepunih 20 godina uspio je da izbori direktan plasman na Paraolimpijske igre u jednom od najkonkurentnijih paraolimpijskih sportova, u veoma zahtjevnom i dugom kvalifikacionom sistemu, u kategoriji S 10. Ovo je jedan od najvećih rezultata u istoriji crnogorskog paraolimpijskog pokreta. Crna Gora sa Filipom na Igrama živi san o prvoj paraolimpijskoj medalji u njenoj istoriji.”

Radović je donio i prvu veliku medalju u istoriji našeg paraolimpijskog pokreta, evropsku bronzu 2015. godine u danskom Vejleu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
pipun
Gost
pipun

Bravo majstore

Majka
Gost
Majka

Bravo! U moru ruznih vijesti jedna od ljepsih!

Tutankhamon
Gost
Tutankhamon

Sve čestitke majstore.

Send this to a friend