Ostali sportovi Stoni tenis

Filip Radović treći na svijetu

Filip Radović

Crnogorski paraolimpijac Filip Radović sa 1.702 boda zauzima treće mjesto na novembarskoj seniorskoj rang listi Svjetske para stoni tenis federacije.

Radović je, nakon srebra sa Evropskog prvenstva u Helsingborgu i srebra sa turnira u finskom Pajulahtiju, došao do najboljeg plasmana u karijeri, u klasi S 10.

To je pozicija koja ga trenutno vodi direktno na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Na igre će se pored prvaka kontinenata, direktno plasirati šest najbolje plasiranih igrača na aprilskoj listi naredne godine.

Radović u konkurenciji igrača do 23 godine zauzima prvo mjesto na svjetskoj listi ispred Francuza Bohasa i Poljaka Igora Mistala.

“Zadovoljan sam što sam nakon dobrog nastupa na EP i turniru u Pajulahtiju, sa devetog došao do trećeg mjesta. Daću sve od sebe da do 31. marta naredne godine ostanem među šest najboljih na svijetu i izborim direktan plasman na Paraolimpijske igre”, poručio je Radović.

Čelnu poziciju na seniorskoj rang lsti zadržao je zvanični svjetski i evropski šampion, Poljak Patrik Čajnovski sa 1.882 boda.

Luka Bakić, član bronzane ekipe iz Helsingborga, sa 1493 boda zauzima 16. poziciju na svjetskoj listi najboljih seniora.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
DjuroVIVAXAkacijaTerra nova
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Od srca ti želim da budeš PRVI i da još dugo i uspješno se takmičiš.

Akacija
Gost
Akacija

Zlatni mladicu!!!Bravo!!!!🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Terra nova
Gost
Terra nova

Bravo Filipe samo naprijed i bićeš najbolji na svijetu, pred tobiom je svijetla budućnost !

Send this to a friend