Ostali sportovi

FOTO: Ovako Crnogorke igraju engleski ragbi

Ragbi je u Crnoj Gori sve osim nacionalni sport, a kada uz to dodamo da postoje dame koje ga igraju, onda je iznenađenje još veće. Ovaj sport je još na amaterskom nivou u našoj zemlji, ali dobrih rezultata ne nedostaje. Tako su “crvene” prošlog vikenda u Beogradu ubjedljivo pobijedile Rad koji je suštinski reprezentacija Srbije, bez primljenog eseja! Kapitenka ženske reprezentacije Zorica Kostić ispričala je za CdM zašto se opredijelila za ragbi.

“Prije četiri godine sam sa drugom otišla na njegov trening. Bila sam u trenerci i pitali su me želim li da sa njima vježbam. Dopala mi se sjajna atmosfera i pridružila sam se ekipi. Otad obožavam ovaj sport, iako je on na niskim granama u našoj zemlji, jer još nemamo sponzore, sve zavisi od saveza, koji nam finansira sve akcije”, rekla je Zorica.

Povrede su česte u ovom sportu, ali našu sagovornicu nije strah na terenu.

“Jednostavno te nosi adrenalin na terenu. Na sreću dosad nije bilo povreda, ali o tome ne razmišljam kada utakmica počne. Žao mi je što ih nema više jer nemamo domaću ligu, već čekamo samo reprezentativne nastupe”, kaže ona.

Ima više vrsta ragbija, a u Crnoj Gori zastupljene su dvije.

“Igramo ragbi sedam i 15. U ženskoj konkurenciji je to samo ragbi sedam jer nemamo dovoljan broj djevojaka za igru sa 15 članova tima. Ovaj sport ima ogromnu tradiciju, dugu više od dva vijeka i izuzetno je popularan u cijelom svijetu”.

Ragbi je poseban u odnosu na neke druge sportove i zbog “trećeg poluvremena”, koje slijedi poslije svake utakmice.

“Običaj je da se nakon utakmica zajedno družimo i ručamo sa rivalima. Na terenu je borba, ali poslije toga sklapamo prijateljstva”, priča Zorica.

Tajne ovog sporta dame koje su izabrale da se bave ragbijem uče od trenera Budimira Andrića.

“Uvijek nam daje prave savjete. Provodimo mnogo vremena i u njegovom kafiću, koji je upravo prepoznatljivo mjesto za ljubitelje ovog sporta”, navodi ona.

Prošlog vikenda su u Beogradu ubjedljivo pobijedile Rad, bez primljenog eseja, a u drugoj polovini aprila naša ženska ragbi reprezentacija učestvovaće na turniru u Splitu. Generalnu probu imaće 1. aprila protiv Crvene zvezde na stadionu Crvene stijene u Tološima.

“Biće to naš treći nastup u Hrvatskoj. Prije dvije godine osvojile smo treće mjesto, prošle smo bile druge, možda je došlo vrijeme da budemo najbolje. Čeka nas jaka konkurencija i reprezentacija Hrvatske, koja je treća u Evropi. Sa nestrpljenjem čekamo taj turnir jer želimo da se dokažemo u jakoj konkurenciji. Prije toga ćemo 1. aprila dočekati Crvenu zvezdu. Sa nestrpljenjem čekamo tu utakmicu i nadamo se dobrom rezultatu”.

Pored Zorice za naš nacionalni tim nastupaju Isidora Radunović, Dragica Kovačević, Milica Mugoša, Snežana Popadić, Mihaela Vujinović, Maja Baošić, Maja Đurasović, Olivera Mišković i Milica Kostic, pa dođite da ih vidite na djelu 1. aprila na stadionu Crvene stijene.

Mlade dame obećavaju da nećete zažaliti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Bolje ulagat u njih,no u fudbalerke. Sa srećom đevojke.

Montenegro
Gost
Montenegro

Bravo đevojke samo tako nastavite !

Send this to a friend