Ostali sportovi Nakon sastanka čelnika ASCG i gradonačelnika Ivana Vukovića, Podgorica bi konačno trebalo da krene u realizaciju projekta

Glavni grad utvrdio lokaciju za atletski stadion

Ilustracija

Prvi korak je napravljen, Podgorica je spremna da konačno dobije atletski stadion!

Naime, juče je održan radni sastanak rukovodstva Atletskog saveza Crne Gore sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem, u vezi sa problematikom izgradnje atletskog stadiona u glavnom gradu. Na sastanku je zaključeno da konačno treba da se krene u realizaciju ovog projekta.

Ono što je posebno značajno jeste da je Glavni grad utvrdio lokaciju, urbanističko-tehničke uslove i ono što je u njegovoj nadležnosti, a dalje obaveze su na ASCG i državi da obezbijedi idejni projekat, odnosno idejno rješenje sa programskim zadacima, te kasnije i projektnu dokumentaciju. Očekuje se i brzo uključenje Ministarstva sporta i mladih i Ministarstva održivog razvoja u zaključivanju formalnih uslova i mogućnosti da se krene operativno u realizaciji ovog projekta. Sva predviđanja i sve pretpostavke su da bi se moglo tokom naredne godine krenuti u realizaciju ovoga projekta pod uslovom da se svi zajedno uključe, a to je ASCG, Glavni grad i država preko resornih ministarstava.

Sigurno je da bi realizacija ovog projekta bila od opšteg interesa za razvoj i popularizaciju kraljice sportova u glavnom gradu kao univerzitetskog centra. Takođe, treba naglasiti da bi izgradnjom atletskog stadiona došlo do razvoja masovnosti u ovom sportu, kao unapređenje i postizanje visokog kvaliteta atletskih rezultata.

Pred ASCG je nova aktivnost, a to je sastanak sa Ministarstvom sporta i Glavnim gradom gdje će se utvrditi obaveze i način postupanja u narednom periodu kako bi u sljedećoj godini mogli krenuti u realizaciju ovog izuzetno značajnog i važnog sportskog projekta.

Predstavnik ASCG, direktor Milorad Vuletićna Kongresu Svjetske atletske federacije u Dohi, koji počinje sjutra informisaće o realizovanim aktivnostima u vezi izgradnje atletskog stadiona predsjednika Svjetske atletske federacije lorda Sebastiana Koua, kao i predsjednika Evropske atletske federacije Sveina Arne Hansena i od njih zatražiti da planiraju adekvatan odnos i pomoć za realizaciju izgradnje atletskog stadiona u Pođgorici navodi se u saopštenju Atletskog saveza Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ćutuk
Gost
ćutuk

a na koje je mjesto?da nije na sadjavac?

Commentator
Gost
Commentator

A koja je lokacija?

MAKI
Gost
MAKI

kad to zavrsite da se taj put do Spuža završava da se ne truckaju ovi što nas poharaše…ako dođu ikad ta vremena

Ivana
Gost
Ivana

Super.

Send this to a friend