Ostali sportovi Atletski savez izabrao najbolje u 2019.

Godina u znaku Marije Vuković i Danijela Furtule

foto: COK

Danijel Furtula i Marija Vuković najbolji su atletičari Crne Gore u 2019.godini. To je odlučeno na sjednici Upravnog odbora Atletskog saveza.

Furtula je ove godine osvojio 18. mjesto u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Dohi sa rezultatom 62,12 metara.

Član AK Nikšić ispunio je i normu za Evropsko prvenstvo u Parizu 2020. godine (norma 63,50m), bio je drugi u bacanju diska na Balkanskom prvenstvu u Pravecu (62,93), dok je osvojio zlatnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope sa novim rekordom (64,15).

Sa druge strane, Marija Vuković bila je 18. u skoku u vis na Svjetskom prvenstvu u Dohi, osvojila je 13. mjesto na prvenstvu Evrope za seniore u dvorani (189), kada je nesrećno ostala bez finala.

Članica Lovćena bila je srebrna u skoku u vis na prvenstvu Balkana u dvorani.

Najbolji juniori u 2019. godinu su Risto Drobnjak iz bjelopoljskog Jedinstva i Ana Bošković iz mojkovačke Tare, a mlađi juniori Ognjen Vojvodić iz Mornara I članica Tare, Irena Bošković.

Za najbolje pionire proglašeni su članovi beranskog Lima, Ognjen Marsenić i Maša Bubanja i Mare Jablan iz Lovćena.

Upravni odbor je za najboljeg veterana proglasio Lazara Sekulića.

Specijalna priznanja za ostvarene rezultate u ovoj godini dobiće Ljiljana Matović, Darko Pešić, Kristina Rakočević, Tomaš Đurović, Slađana Perunović i Edin Erović. Upravni odbor je posebnim priznanjima nagradio i Darinku Đuričković, Amira Papazija i Dragoljuba Koprivicu.

Atletski savez dodijeliće Specijalne plakete za doprinos u razvoju i unapređenju atletskog sporta u Crnoj Gori predsjedniku Opštine Berane Dragoslavu Šćekuću, Zoranu Jojiću i kompaniji Aerodromi Crne Gore.

Send this to a friend