Ostali sportovi Šampion UFC-a ne želi da se bori u trenutnim okolnostima

Habib otkazao meč protiv Tonija Fergusona

Manje od tri sedmice prije planirane borbe, ruski MMA as Habib Nurmagomedov otkazao je meč protiv Tonija Fergusona.

UFC šampion lake kategorije trebalo je 18. aprila da brani naslov prvaka, ali je zbog situacije sa pandemijom koronavirusa odlučio da ne izađe na megdan nezgodnom Amerikancu.

“U kućnom sam karantinu i čitam reakcije ljudi na situaciju oko moje borbe. Ispada da bi cijeli svijet trebalo da bude u izolaciji, vlade svih zemalja i slavne osobe širom svijeta podstiču ljude da slijede sva sigurnosna pravila kako bi se suzbilo širenje bolesti, kako bi se spasili ljudi, ali Habib je jedini koji je oslobođen svih obaveza i mora pokazati volju te letjeti okolo po svijetu – zbog jedne borbe?”, napisao je Habib na Instagram profilu i dodao:

“Sve mi je jasno i definitivno sam više od vas uznemiren zbog otkazivanja borbe, vjerovatno kao i ostali, imao sam puno planova nakon meča, ali ne mogu sve kontrolisati. Najveće zemlje i najveće kompanije našeg doba šokirane su situacijom u kojoj se nalazimo, a ona se svakodnevno nepredvidljivo mijenja. Ali Habib se i dalje mora boriti? Pazite se i pokušajte da se stavite u moju kožu”, napisao je UFC-ov prvak.

Tako je borba između neporaženog Nurmagomedova i Tonija Fergusona propala i peti put.

Send this to a friend