Ostali sportovi

Hamilton smatra da je Botas zaslužio pobjedu

foto: lewis.social/website

Luis Hamilton stigao je do pobjede u trci za Veliku nagradu Rusije, a najveće zasluge za to ima njegov klupski kolega Valteri Botas.

Finski vozač je vozio odlično, imao prednost, ali je propustio timskog kolegu nakon naredbe iz boksa Mercedesa.

Botas je potom praktično čuvao Hamiltona od Sebastijana Fetela, koji je završio trećeplasirani.

Britanac je poslije trke bio svjestan šta se dogodilo.

“Valteri je odradio fantastičan posao, a bio je pravi džentlmen jer me je propustio. On se sada ne takmiči za naslov šampiona, a ovo je za tim bio odličan vikend. Ekipa je uradila sjajan posao da ostvari prednost nad Ferarijem i da ima prvo i drugo mjesto. Znam koliko je ovo bilo teško za Valterija, on je zaslužio pobjedu”, rekao je Hamilton.

Hamilton na pet kola prije kraja ima 50 poena više od Fetela, dok Mercedes ima 37 poena više od Ferarija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alek
Gost
Alek

Volim pogledati trku Formule 1, pratim je jos od vremena Airtona Senne, ali ovako je i Schumacher “provlacio” pobjede zahvaljujuci timskim kolegama, Vettel takodje, ali ono juce tapsanje po ramenu, i zvizduci, stvarno, je spustilo ovo takmicenje na niske grane, nema principa, brzi i bolji pobjedjuje, nego kao da ih oni iz box-a upravljaju daljinskim upravljacem. Tako je, kako je,… Više »

Duka
Gost
Duka

Pa što više niko ne prati ovu formulu ili je makar prati 10% ljudi koji su je pratili prije 10 i 15 godina… Propuštanje vožača, dvostruki aršini, je li to svrha takmičarske trke? Valjda je cilj da pobijedi najbrži. Ovaj Hamilton i ovi lopingeri oko njega ukljujuči cijelu FIA su stvarno srozali ovo takmičenje…

Mario
Gost
Mario

Ada Luise ,od pocetka trka za 2018 g. ni manje ni vise,nego kompletne trke ti je “dobio”Botas,sto propustanje da bi bio prvi,sto “usporavanje vozaca “Ferarija”,ali za vrijeme pauze ljetos bio je “lijep”obracun u Finskoj,ishod- Raikonen je je “malo”iscukao Botasa po turinu,to pisu Finski listovi,i ne moras se praviti Englez veci nego sto si.Danas je kamera “uhvatila”Toto Volfa kako “smanjuje”gas Botasu,a… Više »

Send this to a friend