Ostali sportovi

I Župa u olimpijskom ritmu

Još jedno lijepo druženje, još jedna promocija olimpijskog pokreta i onoga što nas čeka u Crnoj Gori krajem maja sportska dvorana Župa i prelijepi Tivat juče su bili domaćini četvrtog olimpijskog karavana, koji Crnogorski olimpijski komitet u saradnji sa sponzorima organizuje u sklopu priprema za Igre malih zemalja.

“Djecu upoznajemo sa olimpizmom i svim lijepim stvarima koje imaju veze sa olimpijskim duhom. U ovom slučaju čekaju nas Igre malih zemalja, čiji smo domaćini, a Tivat jedan od gradova domaćina želimo klincima da pokažemo i prave vrijednosti volonterizma, kako bi i oni narednih godina, kad odrastu, na takav način doprinosili ovakvim i sličnim događajima”, poručila je za Radio Tivat u ime organizatora Jovana Šćepanović.

A učenici Osnovne škole “Drago Milović” su se uz zabavu sa maskotom Smokvicom i uz odlično odrađen voditeljski posao Matije Milačića družili sa učesnicima predstojećih Igara bućarima Mirom Petkovićem i Tomislavom Rankovićem, njihovim selektorom Dejanom Stjepčevićem, koji je unio olimpijski plamen i plivačima Jovanom Kuljačom i Nikolom Šukom.

“Ovo je fenomenalna manifestacija, vidite samo koliko je ovdje djece i kako su oduševljana. Sto se tiče mog bućarskog tima, pripremamo se i uvjeren sam da ćemo biti uspješni i da ćemo se dičiti medaljama”, rekao je selektor Stjepčević.

Naredna, posljednja priča o olimpizmu, zakazana je za sjutra, kada će ovaj veseli karavan ugostiti metropola turizma Budva.

Send this to a friend